KONFLIKT OKO “SLOBODE GOVORA”: Mask tuži Soroša - Volim Podgoricu

KONFLIKT OKO “SLOBODE GOVORA”: Mask tuži Soroša

Najbogatiji čovjek na svijetu i vlasnik društvene mreže “Iks” (nekadašnji Tviter) Ilon Mask najavio je da će njegova kompanija podnijeti tužbu protiv o osnivača Fondacije za otvoreno društvo Džordža Soroša.

U odgovoru na tvit Majkla Šelenbergera, koji je napisao da tvrdnje pojedinih nevladinih organizacija koje podržava Soroš da je došlo do porasta “incidenata mržnje” nisu tačne, Mask je napisao: “Upravo tako”.

“Iks će preduzeti pravne akcije kako bi to zaustavio. Jedva čekam da počnu sa otkrićima!”, napisao je on na svojoj društvenoj mreži.

Šelenberger je ranije napisao da tvrdnje nevladinih organizacija koje podržava kontroverzni milijarder Soroš da je došlo do porasta “incidenata mržnje” nisu tačne, već da su trendovi zapravo obrnuti.

“Podaci pokazuju drugačije – tolerancija manjina je veća nego ikada prije. Jedan od razloga zašto oni dijele neistinite informacije je da bi opravdali drakonske mjere ograničavanja slobode govora”, napisao je on.

On je podijelio članak u kom piše da u Irskoj zapravo nije došlo do povećanja “incidenata mržnje”, kao što tvrde neki tamošnji zvaničnici, već da se povećao samo broj takvih incidenata koji su prijavljeni, često bez čvrstih dokaza.

Elon Mask je najavio prije nedjelju dana da korisnici društvene mreže “Iks” (Tviter) više neće moći da blokiraju druge naloge.

“Blokiranje će biti izbrisano kao funkcija, osim za DM (poruke)”, objavio je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com