KOPRIVICA: Knežević najpouzdanija ličnost za budućeg premijera - Volim Podgoricu

KOPRIVICA: Knežević najpouzdanija ličnost za budućeg premijera

Kao intelektualac koji želi dobro Crnoj Gori, snažno vjerujući da se građani neće povesti za lažnim bljeskom neprovjerenih lista i njihovih instant nosilaca, apelujem na sve glasače da ne ponove stare greške, nego da sa puno povjerenja daju većinsku podršku Koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ i prvoj ličnosti na njenoj listi, profesoru Milanu Kneževiću, kazao je Dragan Koprivica, šef medijskog centra Demokratske narodne partije.

“Znajući da za ove izbore uporno radi razbijena medijska mašinerija već palog režima braneći privatne interese bivših moćnika, vjerujem da je vrijeme pritisaka i zabluda iza svih nas, kojima je dobro Crne Gore na prvom mjestu”, kazao je Koprivica.

Kako je dodao, članice Koalicije „Za budućnost Crne Gore“, DNP i NSD, dosad su nebrojeno puta pokazale odlučnost da građanima napokon „provedri više Gore Crne“, a njeno nebo je danas sve vedrije.

“Građani dobro znaju da do istorijskog preokreta ne bi došlo da u godinama iza nas DF kontinuiranim protestima protiv mafiokratskog režima nije palio baklje slobode i odupirao se progonima, hapšenjima i montiranim suđenjima. U vremenima kad su neke partije osjećale konformistički otpor da pozovu građane na ulice, i iz udobnih kabineta pratile proteste DF-a širom Crne Gore, Milan Knežević, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i drugi političari, bez razmišljanja su stali uz probuđeni narod. I jasno nagovijestili oslobođenje Crne Gore od namjesnika, koji su se uz pomoć Zapada instalirali i izborili za status nezavisne, pa od nezavisne pravili privatnu državu”, istakao je Koprivica.

Milo Đukanović je, dodaje, još u aprilu 2019. dao jednu od svojih brojnih izjava, koje je opovrglo vrijeme-Neće me srušiti niko. Ja sam se triput povlačio, svojom voljom, nakon pobjeda i ne mislim da iko može da me sruši od političke konkurencije.

“Već sljedeće godine, 30. avgusta, vrijeme ga je demantovalo, uz jasnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da najzad i Crnoj Gori dolaze neka nova vremena. Ali i da je tom moćnom zaokretu, i slomu privatnog feuda, u najvećoj mjeri doprinio tadašnji DF uz probuđenu snagu litija, uz najavu da se Crnogorci, Srbi, i svi ostali pravdoljubivi građani, u lance više neće vezati”, kazao je Koprivica.

Onda se dotakao predsjedničkih izbora.

“Predsjednički izbori, na kojim je izabran Jakov Milatović, po mom mišljenju, čestit mlad čovjek, kojem Spajić pravi probleme po već oprobanoj matrici „dodatnog rada iza leđa“, pokazali su dalji pad bivšeg režima i stepenicu niže DPS-a, koji je izgubio osjećaj za vrijeme. A Đukanović ne bi opet bio poražen da odlučujući doprinos u drugom krugu predsjedničkih izbora nije dao DF podržavši Milatovića, što takođe niko ne može osporiti”, kazao je Koprivica.

Zatim je dodao.

“A u svim tim godinama represije kontroverznog diktatora, koji je politiku bazirao na stavovima protiv Rusije (od koje je i dobio pare za referendum), a ponašao se staljinistički, pred cijelom Crnom Gorom bljesnuo je lik Milana Kneževića. Profesor srpskog jezika, pisac, laureat značajnih književnih priznanja, poslanik, predsjednik DNP-a, osvjedočeni borac protiv mafijaške Crne Gore, pojavio se kao naš autentičan pandan češkom piscu i političaru Vaclavu Havelu, i drugim piscima, koji ostaju upamćeni kao probuđeni glasovi svog naroda”, navodi Koprivica.

Prema njegovim riječima, jedna od posebno značajnih izjava Kneževića je da Crnogorci nijesu izmišljena nacija, čime je odbacio insinuacije bivšeg režima, dokazujući da je Crna Gora bila i ostala zemlja njegova, kao i postojbina njegovih predaka.

“Posebno je indikativno da za Milana Kneževića riječi hvale i uvažavanja imaju i njegovi politički neistomišljenici, videći u njemu čovjeka spremnog i na najveće žrtve kad su obraz i čast Crne Gore u pitanju”, ističe Koprivica.

Knežević je, dodaje, danas prvi na listi, duboko vjeruje, pobjedničke Koalicije „Za budućnost Crne Gore“, i on bi, kao budući premijer, trebalo da trasira budućnost Crne Gore.

“Kao vjesnik njenog mirnog puta ka Evropi i evropskim vrijednostima, pri čemu nikad ne treba zaboraviti tradicionalne vrijednosti našeg naroda, zasnovane na postulatima Marka Miljanova. Milan Knežević je čovjek, intelektualac i političar koji je tokom proteklih godina plaćao žestok danak svojim političkim i ljudskim uvjerenjima. I koji je, s punim pravom, u Skupštini Crne Gore mudro rekao poslanicima palog režima da je njihov najveći problem što, za razliku od njega, nemaju ideale za koje se treba boriti”, kazao je Koprivica

Knežević je, tvrdi on, izdržao brojne oblike torture raznih satrapa koji su greškom mislili da će vječno vladati uz poluge vlasti.

“Građani Crne Gore dobro pamte i ciljane policijske atake na njega tokom protesta DF-a. Pamte i juriš specijalaca na kuću Kneževića i herojski otpor njegove majke. Pamte i da je robijao u Spužu, bivao osuđivan na kućni zatvor, maltretiran na graničnim prelazima, a ostao dosljedan čovjek dobre namjere”, navodi Koprivica.

Prema njegovim riječima, iza Milana Kneževića stoji častan i svijetao put čovjeka i borca za pravdu Crne Gore, i to mu niko ne može osporiti.

“To je svima jasno, pa i njegovim oponentima. I zato ga treba maksimalno podržati na izborima 11. juna, njega i Koaliciju „Za budućnost Crne Gore“, koja nosi stabilnost ovoj zemlji, uz provjerene ljude koji stoje iza date riječi. Naglašavam i da je Knežević, uz sav svoj otpor silama zla, ostao, u suštini, čovjek dobre namjere, trezven i strpljiv na svom putu za dobro Crne Gore. Uz ove nesporne činjenice koje svjedoče da je upravo on najpouzdanija ličnost za budućeg premijera, duboko vjerujem da naši građani neće dozvoliti ni povratak na vlast propalog režima koji se urušava, niti će dati većinsko povjerenje nekim neprovjerenim ličnostima i partijama, koje nas nakon ovih izbora opet mogu uvući u vrzino kolo i avanturu ponovljene istorije nekad jedinstvenog DPS-a”, istile on.

Zatim je zaključio.

“Glasajući za „Koaliciju za budućnost Crne Gore“ i Milana Kneževića kao prvog na listi, glasamo za mirnu i pomirenu Crnu Goru, za spuštanje tenzija i podizanje standarda svih miroljubivih i trezvenih građana. Crna Gora mora naprijed, i to je put za koji se treba izboriti dostojanstveno na izborima 11. juna”, zaključio je Koprivica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com