GEJTS: Za 18 mjeseci četbotovi će učiti djecu da čitaju - Volim Podgoricu

GEJTS: Za 18 mjeseci četbotovi će učiti djecu da čitaju

Vještačka inteligencija će uskoro moći da pomaže djeci da uče i popravljaju svoje ocjene, ističe Bil Gejts, dodajući da bi četbotovi već u narednih 18 mjeseci mogli da uče djecu da pišu.

” Vještačka inteligencija će biti dobar učitelj i moći će da se mjeri sa ljudima u toj oblasti ” rekao je milijarder tokom govora na samitu u San Dijegu.

Četbotovi su napredovali ogromnom brzinom proteklih mjeseci, a mogu da se takmiče i sa ljudima u određenim oblastima. Brzi napredak izazvao je burne reakcije, od uzbuđenja zbog mogućnosti nove tehnologije do straha od negativnih posljedica.

Osnivač „Majkrosofta“ impresioniran je novom tehnologijom.

” Danas su četbotovi izuzetno dobri u čitanju i pisanju, a ta sposobnost će im omogućiti da pomažu učenicima da nauče ili unaprijede svoje vještine. Isprva ćemo biti iznenađeni koliko mogu da nam pomognu u čitanju kao pomoćnici, ali i da daju savjete kako da se popravimo u pisanju ” istakao je Gejts. prenose mediji.

Međutim, kako kaže, i dalje je teško naučiti četbotove da procjenjuju kvalitet i daju savjete, jer profesori kada to rade moraju da gledaju brojne elemente, poput strukture, jasnoće i drugih osobina.

To zahtijeva visok kognitivni proces, koji je teško rekreirati u kodu.

Mnogi stručnjaci, ipak, smatraju da tehnologija četbotova još nije usavršena i da mogu da naprave velike greške ili da šire dezinformacije.

“Ukoliko pogledate za 18 mjeseci, vještačka inteligencija će postati pomoćnik nastavnicima i profesorima “, dodao je Gejts.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com