KOPRIVICA: Tužilački savjet biće brzo izabran i o tome niko ne treba da brine

“Tužilački savjet biće brzo izabran i o tome niko ne treba da brine”, kazao je predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica.

U toku je sjednica Odbora na kojoj bi trebalo da se raspravlja i prikupljaju informacije o više ubistava i slučajeva koji su se dogodili od 2000. godine do danas.

Poslanici opozicije smatraju da se predloženim dnevnim redom Odbor miješa u posao nadležnih institucija. Odbornica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je kazala da je važnije da se što prije sastavi Tužilački savjet.

“Rješenje će biti vrlo brzo gotovo. Mislim da će javnost time biti itekako zadovoljna. Izabraćemo novi Tužilački savjet koji će osvježiti tužilačku organizaciju i koja će obezbijediti vladavinu prava, ali sigurno nećemo zaboraviti ono što je ranije bilo. Skupština neće ćutati zato što je neko nekad i negdje podmićen ili uplašen da ne postupa ili selektivno postupa”, kazao je Koprivica.

Odbor će govoriti o pronevjeri novca i falsifikovanju isprava u računovodstvu Skupštine u prethodnom sazivu, rješavanju stambenih potreba funkcionera, takođe, biće riječi o slučajevima poznatim kao „Limenka” i „Kamp Zlatica”, oduzimanju imovine stečene kriminalom, zadržavanju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica…

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com