KRIVOKAPIĆ: Imam informaciju da je Katnić spremao moje hapšenje da sam potpisao Temeljni ugovor

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je  večeras u emisiji Načisto na televiziji Vijesti da je dva dana prije odlaska u Beograd na sastanak u Patrijaršiju jedan političar kazao da će premijer biti kriv što nije potpisan ugovor. On je kazao i da je čuo da mu se sprema hapšenje da je potpisao Temeljni ugovor u Beogradu, koji je protivustavan.

“U četvrtak sam imao informaciju da treba dođem do Beograda. Obavijestio sam potpredsjednika Vlade o tom putu, i to je prvi put da sam je Dritan Abazović upoznat sa Temeljnim ugovorom. Upoznao sam i predsjednika parlamenta Aleksu Bečića“, kazao je Krivokapić.

Istakao je da nije imao namjeru da potpiše ugovor u Beogradu, jer zastupa državu.

“Pa znate ko može da hapsi, a to je specijalni državni tužilac”, rekao je on, odgovarajući na pitanje ko mu je spremao hapšenje.

Sporni članovi Temeljnog ugovora

Krivokapić je kazao da su dva člana Temeljnog ugovora bila sporna.

“Jedan se odnosio na vjerske praznike koji su bili u direktnom sukobu sa Zakonom o vjerskim praznicima u Crnoj Gori”, kazao je i pojasnio da je Temeljnim ugovorom bilo predviđeno da se kao vjerski praznici slave i Sveti Sava, Seti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški.

“Sporan je bio i član 7, dio koji se tiče tog jednog dijela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nijesu katastarski upisani”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je naglasio da je njegov zadatak da štiti državu “iako je vjernik”, te da je tako i postupio.

Kazao je i da je dobio informacije nekoliko dana prije odlaska u Beograd da će biti proglašen izdajnikom crkve, a da se pokušalo i da se on prikaže krivcem u slučaju da za mitropolita ne bude izabran Joanikije.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button