Krivokapić na radnoj večeri sa transatlantskim partnerima na poziv Blinkena - Volim Podgoricu

Krivokapić na radnoj večeri sa transatlantskim partnerima na poziv Blinkena

Na poziv državnog sekretara Stejt Departmenta SAD Entoni Blinkena, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić bio je na radnoj večeri koja je sazvana u Njujorku za šefove diplomatija država transatlantskih partnera, saopšteno je iz MVP-a.

U fokusu razgovora, kako se navodi, bili su aktuelni izazovi na geostrateškom planu, te važnost jačanja evroatlantskih veza u svijetu koji je pogođen agresijom, a čije posljedice se prelivaju na sve države.

Šef crnogorske diplomatije je bio i na Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, na brifingu posvećenom očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, koji je sazvala Francuska kao predsjedavajuća država.

“Svjetski lideri u Ujedinjenim nacijama pozvali su Rusiju na odgovornost zbog kršenja ljudskih prava, te zatražili da Međunarodni krivični sud istraži zločine počinjene u Ukrajini, jer “mira nema bez pravde” niti odbrane međunarodnog poretka”, ističe se u saopštenju.

Ministar Krivokapić sastao se u Misiji UAE u Njujorku i sa šefom diplomatije Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom Bin Zajedom Al-Nahjanom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com