PLANIRANJE UBISTVA BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Sud traži potvrdu o smrti Jovana Vukotića - Volim Podgoricu

PLANIRANJE UBISTVA BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Sud traži potvrdu o smrti Jovana Vukotića

U podgoričkom Višem sudu i danas je odloženo suđenje grupi koja se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom a koja je optužena za planiranje likvidacija Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Slobodana Kašćelana.

Uovom postupku optuženi su Janko Vukadinović, Almira Mujahodzić, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović,  Momčilo Milić i Dušan Ivanović. Međutim, kako je sudija Nada Rabrenović saopštila, postupak u kojem je po ovom predmetu optužen i sada pokojni Jovan Vukotić, se spojio sa postupkom u kojem je prvooptuženi Vukadinović, piše Dan.

U podgoričkom Višem sudu i danas je odloženo suđenje grupi koja se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom a koja je optužena za planiranje likvidacija Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Slobodana Kašćelana.

Uovom postupku optuženi su Janko Vukadinović, Almira Mujahodzić, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Momčilo Milić i Dušan Ivanović. Međutim, kako je sudija Nada Rabrenović saopštila, postupak u kojem je po ovom predmetu optužen i sada pokojni Jovan Vukotić, se spojio sa postupkom u kojem je prvooptuženi Vukadinović.

Razlog za odlaganje je i nedolazak advokata Damira Lekića koji je dopisom sudu naveo da nije u mogućnosti da dođe zbog bolesti jednog člana uže porodice.

Podsjećamo, optužena Alira Mujahodžić koja se na prošlom ročištu nije pojavila, a koja se brani sa slobode, danas je pristupila sudu.

Iz zatvora planirao likvidacije?

Specijalni tužilac Saša Čađenović potvrdio je ranije na pres-konferenciji pisanja „Dana“ da je spriječena planirana likvidacija improvizovanom eksplozivnom napravom.

Specijalno tužilaštvo tereti Janka Vukadinovića da stoji iza planiranih likvidacija koja su trebale da budu izvršene u Podgorici i Tivtu. Radi se o eksplozivoj napravi velike razorne moći, ubojno dejstvo u prečniku 100 metara, ukupne težine 5,8 kilograma, od čega su u istu bila smještena oko 3,2 kilograma plastičnog eksploziva. Prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu. Uhapšeni su T.H., M.M. i I.D. zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, a T.H. i M.M. su osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U predmetu pod radnim nazivom „Meta 1“, službenici SBPOK, u saradnji sa kolegama iz hercegnovske i podgoričke policije, spriječili su djelovanje kriminalne organizacije koja je imala za cilj da ubije najmanje tri osobe.

“Jedno lice je trebalo da bude lišeno života u Podgorici 22. januara, dok su druga dva lica trebalo da budu lišena života na aerodromu u Tivtu istog dana u jutarnjim časovima. Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage u krivičnom predmetu formiranom po krivici V.J. (Vukadinović Janko) i drugih zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija” kazao je Čađenović.

U Tivtu su, kao je istraga utvrdila, trebali da budu ubijeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, zbog čega su uhapšeni Radovana Stanišić, Mile Jovanović i još jedna osoba.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com