KRIVOKAPIĆ: “Ne bježim od vakcinacije, ali za sada imam dovoljno antitijela pa nema potrebe”

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas da ne bježi od vakcinacije, ali da trenutno ima imunitet na koronavirus.

“Ne bježim od vakcinacije, ali za sada imam dovoljno antitijela pa nema potrebe”, odgovorio je on na konferenciji za medije sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem na pitanje kada će se vakcinisati.

Krivokapić, koji je više puta prekršio mjere protiv koronavirusa, danas je izjavio da je to “možda nekad sloboda koju ispoljim, a koja sigurno nekada pređe mjeru nepristojnog”, ali da se nada da se to više neće dešavati kao što se nije dešavalo u poslednje vrijeme.

Do sada su se od 14 članova Vlade javno vakcinisali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i vicepremijer Dritan Abazović.

Protiv koronavirusa, još se nisu vakcinisali ni predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, kao ni predsjednik države Milo Đukanović.

Đukanović je 21. aprila rekao da ima veliki broj antitijela, a na elektronsko pitanje redakcije Vijesti koje je poslato prošlog mjeseca da li će se i kada vakcinisati do danas nije odgovarao.

Bečić je 15. aprila rekao da se još nije vakcinisao a na pitanje kada će to učiniti odgovorio je ovako:

“Imajući u vidu da su visoki funkcioneri opozicije napali ranije ministarku zdravlja gospođu Borovinić Bojović, da je time što je primila vakcinu oduzela mogućnost da se spasi nečiji život koji je mnogo ugroženiji, a kako ne bi bilo zloupotreba i u mom slučaju polazeći od toga da sam mlad čovjek i manje ugrožena grupa, sačekaću da se vakcinišu građani koji su ugroženiji od mene, a zatim primiti vakcinu, uz prethodno utvrđivanje broja antitijela kako bi se utvrdio i stepen potrebe za vakcinom”, kazao je tada Bečić.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button