Krivokapić – Rajnke : Rješenje je u komunikaciji

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa Nj.E. ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, gospođom Džudi Rajzing Rajnke.

Premijer Krivokapić je u srdačnom razgovoru upoznao amb. Rajnke sa bogatim aktivnostima Vlade i istakao da se Vlada čvrsto rukovodi stavom da crnogorsko društvo vapi za istinskim promjenama, a ne za pukim kadrovskim rotacijama ili zamjenama.

Ambasadorka je od strane Premijera takođe upoznata sa naporima da Vlada ostvari punu pravnu saradnju i funkcionalnu komunikaciju sa predsjednikom Crne Gore, sa namjerom da budu prevaziđene prepreke u kohabitaciji, te da se ubrzaju prijeko potrebne društvene reforme. Ambasadorka je naglasila da je Amerika dobronamjerni partner koji želi da sve naše institucije uspješno funkcionišu u najboljem interesu svih građanki i građana.

Predsjednik Krivokapić i ambasadorka Rajnke su se saglasili da su pravna sigrunost  i borba protiv korupcije prioriteti u procesu reformi, te da Crna Gora u tom pravcu može očekivati američku spremnost da joj pomogne u savjetodavnom smislu.

Takođe, po riječima njene ekselencije, američke firme su spremne da se uključe u oživljavanje svih sektora crnogorske privrede.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button