ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE “Bez institucija i njihovog razvoja, nema demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje”

Bez institucija i njihovog daljeg razvoja, nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje, navodi se u zajedničkom saopštenju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

Kako nezvanično saznajemo, Đukanović je najavio da će potpisati Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kada ga Skupština ponovo usvoji 20. avgusta.

Inače, predsjednika i Ustav obavezuje da drugi put potpiše zakone koje je jednom već vratio.

ĐUKANOVIĆ TRI PUTA REKAO “NJET”: Krivokapić sada traži da razgovaraju

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, a inicirao ga je Krivokapić, i na njemu je, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarano o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju, i za sve građane Crne Gore.

“Na sastanku su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje. Iskazana je spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca”.

“Razgovarano je i o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije i iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button