KROZ PROJEKAT ZZZCG: U Crnoj Gori 216 novih preduzeća

Sredinom decembra Crna Gora biće bogatija za 216 novih preduzeća zahvaljujući Projektu samozapošljavanja pod nazivom „Za tvoj biznis“. U pitanju je drugi od tri predviđena poziva koji se realizuje uz podršku Evropske Unije, kroz Program grantova za samozapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Vrijedan je 18,3 miliona eura, od čega Crna Gora učestvuje sa 3,5 miliona. Sprovodi ga Ministarstvo rada i socijlanog staranja, preko Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Za ovogodišnji poziv vladalo je veliko interesovanje. Na nivou Crne Gore pristiglo je čak 575 biznis ideja, a najboljih 216 dobilo je priliku da pokrenu svoj biznis kroz Projektu koji preko Zavoda za zapošljavanje sporovodi Ministarstvo rada i socijalnog staranja. U fokusu su, kao i u prvom pozivu kada su odobrene 94 biznis ideje, žene, mladi i dugoročno nezaposleni.

“Cilj programa ej da se podrži preduzetništvo, preduzetnički duih pojedinaca i samozapošljavanje, posebno za teže kategorije na tržištu rada , odnosno one koji se nalaze na evideniji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore”, kazala je Ksenija Aranitović iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

“Ovog puta ciljne grupe su odigrale jako veliku ulogu u samom procesu evaluacije, te žene čine 64 odsto od ukupno odabranih projekata”, kazala je Svetlana Krgovićiz ZZZCG .

Bespovratnih sredstava je od od tri do 7, 5 eura, a pravo da konkurišu kroz ovaj Program imali su kandidati koji su bili najamanje četiri mjeseca na birou rada prije raspisivanja konkursa. U martu naredne godine očekuje se rapsivanje trećeg i posljednjeg poziva.

VOP/rtcg.me

loading...

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com