KUČI: Požar i dalje aktivan, ali pod kontrolom

Požar u reonu Kuča, odnosno u selu Medun, i dalje je aktivan, ali pod kontrolom, saopštio je načelnik Službe zaštite i spašavanja Podgorica Goran Janković.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se jedan krak požara nalazi na nepristupačnom terenu, zbog čega nije moguće pristupiti gašenju priručnim sredstvima i vatrogasnim vozilima.

“Naše ekipe su na terenu i prate situaciju, dok ne bude povoljna kako bi se moglo djelovati”, rekao je Janković.

Za sada vatra ne ugrožava kuće, a tokom prošle noći imali su dvije intervencije gdje je moglo doći do ugrožavanja stambenih objekata.

“Naši pripadnici su brzo reagovali u saradnji s mještanima, koji su pomagali. Požar smo odbili od kuća i za sada nema nijednog ugroženog objekta”, rekao je Janković.

Gašenje požara otežavao je jak vjetar koji je mijenjao intenzitet, tako da je i na mjestima gdje su lokalizovali požar dolazilo do ponovnog aktiviranja plamena.

“Sami teren je problematičan jer se na nekim lokacijama ne može pristupiti vozilima”, pojasnio je Janković.

Požar većih razmjera, kaže Janković, imali su i na području Pipera. Uspjeli su, rekao je, da odbrane sve objekte, a problem im je i tamo pravio jak vjetar.

“Problem su zapuštena imanja, neuređena dvorišta ispred stambenih objekata što je dodatno opterećivalo intervenciju”, pojasnio je on.

Požar je i dalje aktivan, ali je manjeg intenziteta i preselio se na kameniti dio. Janković očekuje da bi taj požar mogao biti tokom dana u potpunosti lokalizovan.

On kaže da je i u Kučima i u Piperima mogući uzrok požara ljudski faktor.

 
 
 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com