CAREVIĆ: Ne vidim razlog da Demokrate ne prihvate sporazum

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević ne vidi ni jedan razlog da Demokrate ne prihvate njegov prijedlog o sklapanju sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji u tom gradu, jer je to, kako smatra, u interesu očuvanja izborne volje građana i normalnog funkcionisanja opštine. 

“Ne vidim razlog da ne pristanu. Što se tiče nas (DF), mi smo uvijek konstruktivni i želimo da radimo u interesu građana. Dešavale su se određene stvari koje su nam svima poznate. Sada je stanje čisto i mi smo poslali prijedlog. Ne vidim nijedan razlog da se to konačno ne definiše i da konačno počnemo da normalno funkcionišemo”, kazao je Carević za Pobjedu.

On je dodao da je situacija po tom pitanju “potpuno čista”.

“Imamo većinu i ne smatram da bi neko smio ili trebao da mijenja izbornu volju građana”, zaključio je Carević.

Funkcioner Demokrata i predsjednik budvanskog lokalnog parlamenta Krsto Radović juče nije odgovarao na telefonske pozive i poruke Pobjede kako bi saopštio svoj stav o prijedlogu Carevića da sklope sporazum o postizbornoj koalicionoj saradnji i konstitutisanju, organizaciji i vršenju vlasti u Budvi.

Malo je vjerovatno da će Demokrate pristati na Carevićev prijedlog, budući da je u utorak iz te partije saopšteno kako on treba da podnese ostavku jer je “nedostojan funkcije prvog čovjeka grada”.

Nuđenjem ovog sporazuma Demokratama, Carević pokušava da riješi političku krizu koja u Budvi traje od lokalnih izbora održanih 30. avgusta prošle godine.

Ovaj Carevićev potez uslijedio je nakon što su odbori Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene sklopili sporazum o jedinstvenom djelovanju u vršenju vlasti kojim su iz odborničke većine, zbog neglasanja o Izvještaju o radu predsjednika opštine, praktično istisnuti Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora.

Demokratski front u lokalnom paralamentu sada ima 11, od ukupno 33 odbornička mandata. Ukoliko bi Demokrate, sa svojih šest odbornika, pristale na Carevićev prijedlog, nova koalicija Fronta i Demokrata činila bi većinu od 17 mandata.

U prijedlogu sporazuma kojeg je Carević ponudio Demokratama, navodi se da se njegovi potpisnici obavezuju da će pružati jedinstvenu podršku izabranom predsjedniku Opštine Marku Careviću i predsjedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću u punom trajanju mandata lokalne vlasti, kao i drugim izabranim i imenovanim javnim funkcionerima.

Učešće DF-a u vlasti, kako je napisano u prijedlogu sporazuma, je 64,7, a Demokratama 35,3 odsto. Navodi se da je cilj uspostavljanje demokratske, odgovorne i transparentne vlasti koja će se obavljati na zakonit način, u interesu svih građana i uz puno poštovanje vladavine prava.

 
 
 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com