KURTI: Postigli smo javnu saglasnost o ostvarivanju sporazuma

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da sinoć u Ohridu da je Srbija kao i 27. februara izbjegla potpisivanje aneksa za primjenu sporazuma, ali da postoji javna saglasnost o aneksu za ostvarivanje evropskog predloga i dogovora.

“Postigli smo javnu saglasnost o aneksu koji će voditi implementaciju osnovnog sporazuma. Druga strana, kao i na posljednjem sastanku u Briselu 27. februara, bježi od potpisivanja, sada i aneksa. Na EU je da pronađe mehanizam da status ovog sporazuma bude pravno i međunarodni obavezujući”, rekao je Kurti.

On je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je održan uz posredovanje EU, novinarima rekao da postoji pasus koji govori o adekvatnom nivou samoupravljanja nevećinskih zajednica.

“Mi ćemo složiti svima i rukovoditi se najvišim najvišim standardima kako Srbi na Kosovu ne bi imali bilo kakve probleme i diskriminacije, ne zaboravljajući da je Ahtisarijev predlog stvorio ogroman prostor i mogućnosti da uživaju svoja prava i zadovolje svoje potrebe”, rekao je Kurti.

Ocijenio je da je osnovni sporazum de facto međusobno priznavanje.

loading...
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com