Lavrov je kritikovao novu britansku premijerku, rugajući joj se zbog njene izjave o Makronu - Volim Podgoricu

Lavrov je kritikovao novu britansku premijerku, rugajući joj se zbog njene izjave o Makronu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kritikovao je novu britansku premijerku Liz Trus zbog njene nespremnosti na kompromis. Takođe, Lavrov je ismijevao Trusovu što je rekla da ne zna da li joj je francuski predsjednik Emanuel Makron prijatelj ili neprijatelj.

Lavrov je tokom konferencije za novinare u Moskvi rekao da pristup novog premijera neće pomoći Britaniji na svjetskoj političkoj sceni, prenosi Index.hr, pozivajući se na Rojters.

„Trus pokušava da brani britanske interese ne uzimajući u obzir stavove drugih. I to radi bez ikakvog pokušaja kompromisa. Mislim da to neće pomoći Britaniji da održi ili ojača svoju poziciju u međunarodnoj političkoj areni. Velika Britanija je jasno potresena nakon izlaska iz EU“, prokomentarisao je Lavrov.

Lavrov je tokom govora ismijevao novu britansku premijerku zbog njenih nedavnih izjava o francuskom predsjedniku, čija je zemlja ključni saveznik Britanije u NATO-u. Tokom predizborne kampanje prošlog mjeseca, Trusova je komentarisala da još nije odlučila da li je Makron prijatelj ili neprijatelj.

„Prioritet Liz Trus treba da bude približavanje svojim susjedima, što uključuje i odlučivanje da li je Makron njen prijatelj. To je pitanje koje još uvijek visi u vazduhu“, rekao je Lavrov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otvoreno je rekao da nije zadovoljan Liz Trus na čelu Velike Britanije. Isti stav dijele i ruski političari koji su najavili njenu pobjedu jer, kako kažu, osuđuju njen „antiruski stav”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com