LEKIĆ PORUČIO: Krivokapićeva izjava nediplomatska - Volim Podgoricu

LEKIĆ PORUČIO: Krivokapićeva izjava nediplomatska

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić ocijenio je nediplomatskom izjavu premijera Zdravka Krivokapića koji je vlastima u Srbiji poručio da će se zastiditi onoga što rade, ako imaju obraza. Kazao je da mu nije zvanično ponuđeno da bude premijer, ali da bi ukoliko dođe do promjena i kandidature, prednost dao svim kolegama iz parlamentarne većine.

Premijer Zdravko Krivokapić je juče, komentarišući reakcije Srbije kada je riječ o usvajanju Rezolucije o Srebrenici, citirao Marka Miljanova.

“Ne mislim da je ovo diplomatska izjava. Makar bilo razloga za ljutnju, za kritiku prema susjednim državama, makar neko mislio da treba da ispravi susjedne države, što je delikatna materija, nije ovo rječnik. Ko će se zastiditi?”, kazao je Lekić.

Govoreći o sjutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine kazao je da se nada dogovoru, ali da bi bio naivan da nema sumnje.

“Ne bi bilo ozbiljno da nemam ni sumnju imajući u vidu šta se dešava. Izvjesno je da ću lično dati doprinos traženju konsenzusa. Nema druge nego traženje zajedničkog imenitelja u parlamentarnoj većini”, kazao je Lekić.

Istakao je da ne zna kome može pasti na pamet da zamisli funkcionisanje političkog sistema bez parlamentarne većine.

“Ja ne znam kome je palo na pamet da zaobilazi instituciju parlamentarne većine. Ovo jako kasni i nadam se da ćemo uspjeti da uspostavimo neki metod”, kazao je on.

Ističe da su konfrontacije velike, ali da će svako imati priliku da se izjasni i da će vidjeti koja će snaga prevagnuti.

Rekao je da nije dobio zvaničnu ponudu za mjesto premijera. 

“Ako dođe do neke potencijalne kandidature ili promjene, ja bih svim kolegama iz parlamentarne većine dao prednost”, kazao je Lekić. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com