LEKIĆ: Preuzeti odgovornost za ozbiljan dogovor - Volim Podgoricu

LEKIĆ: Preuzeti odgovornost za ozbiljan dogovor

Zbog posebnog značaja sjednice političkih subjekata kojima su građani rekordnom izlaznošću na izborima 30. avgusta 2020. dali povjerenje za ozbiljno, kompetentno i reformsko vođenje države, potrebno je sastanak 2. septembra učiniti javnim, smatra predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

“Na to nas obavezuje respekt prema građanima kao i preuzimanje javne odgovornosti svakog učesnika za ishod sastanka. Naime, sastanak treba da javno i definitivno pokaže, da li izabrana parlamentarna većina, nakon mnogih neodgovornih eksperimenata, između ostalog sa dvije neuspješne vlade, može da uradi ono što je trebalo na početku”, istakao je on.

To je, naglašava, da ozbiljnim dogovorom, duhom saradnje i konsenzusa, kompetentnim i reformskim vođenjem državnih poslova realizuje izbornu volju građana i afirmiše novu sliku politike čiji je jedini cilj opšte dobro građana.

“Ili karnevalom provincijskog nadgornjavnja i manipulacija, politikom rvanja u blatu preuzeti odgovornost za negativan ishod. U drugom slučaju treba objaviti definitvan kraj izabrane parlamentarne većine kao novi, ovoga puta i finalni poklon DPS-u i njihovim saradnicima koji su zajedno odgovorni za stvoreni sistem propale ekonomije, endemske korupcije, kontrolisanih pravosudnih institucija i ukupne kriminalizacije crnogorskog društva”, zaključio je Lekić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com