LIKVIDIRAN NAJBLIŽI SARADNIK DARKA ŠARIĆA: Ubijen Milan Milovac; 12 godina niko nije znao gdje je

Milan Milovac (47), koji je u Srbiji osuđen kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića i blizak Šarićev saradnik pravosnažno na 11 godina zatvora, ubijen je u Ekvadoru, saznaje Kurir. Njegovo tijelo dopremljeno je u Srbiju i on je u subotu sahranjen na beogradskom groblju Nova Bežanija.

Potjernica Interpola

 

– Porodica svakodnevno dolazi na grob i tu provodi po nekoliko sati.

Milan Milovac, zvani Cigla, koji je bio hrvatski državljanin, 11 godina bio na potjernici Interpola koju je Srbija za njim raspisala 2010. godine, kao i da su postojale operativne informacije bezbjednosnih službi da je on u Južnoj Americi.

– Nakon predaje Darka Šarića 2014. Milovac je preuzeo vođstvo nad klanom. Za Milovcem je Srbija raspisala Interpolovu potjernicu i o njemu se ništa nije znalo godinama. Ubijen je 12. januara u Ekvadoru, a pretpostavlja se da se i tamo bavio trgovinom drogom i da je bio povezan s kartelima. Informacije službi bezbjednosti ukazuju da je učestvovao u prebacivanju velikih količina kokaina u Evropu.

Okolnosti pod kojima je nastradao jedan od navodno najbližih Šarićevih ljudi zasad nije poznato.

Lažna dokumenta

– Od kada je 2009. pokrenuta akcija „Balkanski ratnik“, o Milovcu se ništa nije znalo i on je 12 godina bio u bjekstvu. Prema navodima optužnice po kojoj im se sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu, bio je zadužen za distribuciju droge po Evropi, a do njegovog imena navodno se došlo tokom zaplijene droge u Italiji. Tokom postupka pominjao ga je i svjedok-saradnik, koji je za Milovca izjavio da je zaradio 600.000 evra od prodaje droge. On navodi i da se vjeruje da su mu pripadnici podzemlja obezbjedili da se godinama uspješno skriva. – Najverovjatnije je koristio lažna dokumenta tokom boravka u Ekvadoru – objašnjava on i dodaje da se vjeruje da se u toj zemlji skrivao sa još nekoliko odbjeglih pripadnika te kriminalne grupe.

Podsjetimo, istom presudom kojom je Milovac pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora, zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. iz Latinske Amerike u Evropu, Darko Šarić kažnjen je sa 15 godina robije. Podsjetimo, i Šarić je bio u bjekstvu do 2014, kad se dobrovoljno predao, i od tada je u pritvoru.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button