Lutke sa tri kontinenta za podgoričke mališane - Volim Podgoricu

Lutke sa tri kontinenta za podgoričke mališane

Šesti međunarodni festival lutkarstva biće održan od 13. do 17. septembra u KIC-u „Budo Tomović“, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Kako su saopštili iz direkcije festivala, pripreme uveliko teku, a učešće su najavila lutkarska pozorišta sa tri kontinenta iz šest zemalja: Turske, Srbije, Albanije, Kenije, Ukrajine i Crne Gore.

“Posebno smo radosni što ćemo listu učesnika Festivala lutkarstva obogatiti izvođačima sa još jednog kontinenta. Naime, nakon Evrope, Azije, Južne, te Sjeverne Amerike, podgorički mališani imaće priliku da kroz priču, muziku i pokret lutaka upoznaju kulturu jedne zemlje iz istočne Afrike, a to je Kenija”, kazao je suosnivač festivala, glumac i režiser lutkarstva Davor Dragojević.

Festival je takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučivati međunarodni stručni žiri, ali i dječji žiri sastavljen od podgoričkih osnovaca.

Festival se održava uz podršku Sekretarijata za kulturu glavnog grada, Ministarstva kulture, kao i brojnih sponzora, donatora i prijatelja.

“Želimo da istaknemo podršku koju nam već treću godinu pruža Turski kulturni centar „Junus Emre“ u Podgorici. Iako finansijska konstrukcija još u potpunosti nije zatvorena, uvjereni smo da ćemo u periodu koji je pred nama dobiti pozitivne odgovore od sponzora kojima smo se obratili, ali i ovim putem pozivamo institucije, preduzeća i organizacije da budu dio ekipe koja je sebi zadala važan cilj: izgradnju boljeg društva kroz vraćanje i njegovanje pravih vrijednosti”, kazala je suosnivačica festivala Ljiljana Burzan-Nikolić.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com