MANDIĆ NAKON SASTANKA LIDERA PARLAMENTARNE VEĆINE: “DF veoma nezadovoljan radom Vlade”

U Skupštini Crne Gore danas se održao sastanak lidera stranaka parlamentarne većine.

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je kazao da su očekivali da ovo bude Vlada krupnih reformskih zahtjeva, ali da je koalicija ZBCG ostala izvan rada Vlade Krivokapića.

“Trudili smo se da za ovih 200 dana rada Vlade kažemo Krivokapiću da se obrati pažnja na ljude koji su iznijeli pobjedu na izborima. Naša današnja ideja da se bira nova Vlada naišla je na veliku podršku kolega koji čine parlamentarnu većinu. Bilo je i onih koji nisu to podržali. Nijedan od učesnika sastanka nije rekao da treba zadržati postojeće stanje. Mi smo predložili ono što je najbitnije, da umjesto ekspertske Vlade izaberemo Vladu iza koje bi stajale stranke”, saopštio je Mandić.

Mandić je kazao da Vlada nije potpisala temeljni ugovor, da je kroz Rezoluciju o Srebrenici teško uvrijedila sve glasače i građane srpske nacionalnosti te i da se nastavlja spoljna politika koju je vodio Milo Đukanović, da su “ljudi glasali da se promijeni sve”, a da su na mjestima odlučivanja i dalje vodeći kadrovi DPS-a.

“Predočili smo da tražimo novu Vladu. Zalažemo se da ova, koja ima podršku samo 14 poslanika, a možda i manje, odstupi, a da parlamentarna većina bira novu Vladu. Cilj je i da omogućimo da autentični predstavnici nacionalnih manjina budu dio nove Vlade”, kazao je Mandić.

Mandić smatra da “ako ne možemo da se dogovorimo, onda treba da konstituišemo prelaznu Vladu i da potom idemo na izbore. Dajemo prednost dogovoru u okviru većine.

Iz DF-a su pozvali Krivokapića da se ne odupire volji parlamentarne većine, već da im pomogne da se izabere nova Vlada.

“Imali smo obećanja o demontaži režima, a od toga ništa nije bilo. Crna Gora se danas nalazi u ekonomskom sunovratu. Ima pokazatelja koji govore da je stanje danas gore nego 4. decembra kad je izabrana Vlada”, zaključio je Mandić.

 
 
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com