MANDIĆ: Pregovori idu u dobrom pravcu, do četvrtka da znamo ko čini većinu - Volim Podgoricu

MANDIĆ: Pregovori idu u dobrom pravcu, do četvrtka da znamo ko čini većinu

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Andrija Mandić, saopštio je da čvrsto vjeruje da pregovori o formiranju nove vlade idu u dobrom pravcu. Za TVCG je istakao većina od 30. avgusta želi da konstituiše novu vladu, te da je pokazala spremnost i otvorila vrata manjinskim partijama da budu dio vlasti. Mandić je poručio i da bi bilo važno da do četvrtka znaju ko čini parlamentarnu većinu.

Mandić je rekao da je ZBCG dobila ponudu, sa deset tačaka/principa, koje su prihvatili, kao i da je njihov cilj bio da ostanu na nivou na kojem su dobili podršku građana.

Manjine traže dopunu platforme za formiranje vlade kojom će se priznati Kosovo, osuditi genocid u Srebrenici i agresija na Ukrajinu

“Čujemo da neke stranke koje predstavljaju manjine imaju dopune, a mislimo da to ne treba raditi, jer se tako kvari ideja oko koje treba da se okupimo. Žao nam je što pojedini političari, koji izlaze sa tim dopunama, nijesu to radili u prethodnom periodu, kada su bili u koaliciji sa DPS-om. Neki bi željeli da kroz inovacije eliminištu ZBCG.  Ko je imao najvše glasova na izborima, predložio je principe, mi smo to prihvatili. Imamo principe da će se vlast dijeliti pošteno, na osnovu snage, odnosno povjerenja građana”, rekao je on za TVCG, prenosi portal RTCG.

Poručio je da se svaki eksperiment, a posebno “oni u kojima se zaboravi na volju građana nego se pokušava sa kalkulacijama, dogovorima sa pojedinim ambasadama, željama faktora izvan Crne Gore ili pojedinih parapolitičkim strukturama u Crnoj Gori”, nije pokazao uspješnim.

“Kada su se vode demokratske zamutile, najbolje je da se vratimo izvorima, i ponašamo kao partije u demokratskim zemljama”, rekao je Mandić.

Istakao je da ZBCG nije izlazila sa uslovima, te da je važno da do četvrtka znaju ko čini parlamentarnu većinu.

“Crna Gora ima potrebu da se vlada što prije izabere”, zaključio je Mandić.

Podsjetimo, dva je dana do konstituisanja novog saziva Skupštine Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com