MANDIĆ: Spajić da pozove sve pobjednike 30. avgusta i resetuje pregovore jer nema većinu - Volim Podgoricu

MANDIĆ: Spajić da pozove sve pobjednike 30. avgusta i resetuje pregovore jer nema većinu

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić gost je emisije „Link“ na Radiju Crne Gore, prenosi portal RTCG.

Mandić je rekao da gledamo filmske scene kod Višeg suda u Podgorici, i da sve podsjeća na poznatog “El Čapa”, narko-bosa iz Meksika, koji je kopao tunele za bjekstvo iz zatvora i šverc droge. Naglasio je da je tunel dokaz da crnogorska mafija ne preza ni od čega da bi ostvarila svoje kriminalne interese.

“Sada ćemo čuti brojne spekulacije koje imaju ponekad za cilj da skrenu istragu u pogrešnom smjeru, ali najvažnije je da se sazna cijela istina o ovom događaju”, rekao je Mandić.

On navodi da od višepartizma nije bilo mandatara koji je imao lakši posao od Milojka Spajića. Mandić kaže da je mandatar morao da ide ka široj podršci za reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije, ali se umjesto toga, sasvim neshvatljivo, okrenuo podršci od samo 41 poslanika.

“Nije tačno da smo odbili pet ponuda mandtara, to javnost dobro zna. Mi smo ponudu koju smo čuli javno prihavtili”, naglasio je Mandić.

On je kazao da sada imamo pokušaj da se većinska volja građana na izborima pretvori u suprotnost. Navodi da očekuju da mandatar ipak prepozna da vlast treba formirati na temeljima avgusta 2020. godine.

“Bilo bi mudro da mandtar, kada je uvidio da nema većinu, počne nove pregovore sa partijama koje su pobijedile na izborima 30. avgusta. Naravno, iz autentične predstavnike manjinskih naroda u crnogorskom parlamentu”, kazao je Mandić.

On je podvukao da nemaju ni jasnu predstavu o tome kako bi vlada trebalo da izgleda i kako bi se dijelili respori. Smatrali su, kaže, da je zato važno da mandatarova ponuda bude javna.

“Mi samo tražimo da bude ispoštovana volja naroda”, podvukao je Mandić.

Upozorava da je na sceni pokušaj prevare građana koji su glasali za promjene.

“Ja vjerujem da ljudi ne pristaju tako lako na prevare, da nekome daju glas a da on taj glas iznevjeri”, ističe Madić.

Osvrćući se na izjavu zvaničnika SAD Gabrijela Eskobara da “u vladu ne treba uvoditi antizapadnu stranku”, Mandić kaže da je u pitanju neobaviještenost, jer ZBCG je koalicija, a ne stranka.

“Mi u našim programima, imamo opredjeljenja da Crna Gora bude dio EU. Mi nijesmo antizapadna stranka. Mi smo i prihvatili principe mandatara. Rekli smo i da stavljamo moratorijum na pitanje članstva u NATO”, kazao je Mandić.

On navodi da se samo ZBCG bori za prava Srba, i da su autentični srpski predstavnici.

“Imate Bošnjačke u Demokratskoj Crnoj Gori pa to nije bošnjačka stranka”, rekao je Mandić.

On navodi da su promocija i unapređenje prava Srba dio programa ZBCG.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com