Marković i Božović u Podgorici podstrekli Vuka Lalatovića da ubije Ranka Vuletića?

U podgoričkom Višem sudu juče je održano ročište za kontrolu optužnice protiv Vuka M. Lalatovića, Andrije S. Markovića i Miloša M. Božovića. Prema navodima iz optužnice koju je podigao viši državni tužilac Miloš Šoškić, Marković i Božović su u julu prošle godine u Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića, a Božović mu je u tome umišljajno pomogao tako što je otklonio prepreke za izvršenje krivičnog djela i unaprijed obećao prikrivanje počinilaca krivičnog djela, piše Dan.

Kako se navodi u optužnici, Marković i Božović su Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Božović je radi ostvarivanja sigurne komunikacije sa Markovićem okrivljenom Lalatoviću predao kriptovani mobilni telefon, kako se ne bi mogle registrovati njihove komunikacije, niti presretnuti razgovori u kojima su planirali ubistvo.

Branilac prvookrivljenog Slađana Tomašević Papić kazala je juče prilikom kontrole optužnice da Više državno tužilaštvo nije prikupilo dovoljno dokaza da bi se njenom branjeniku sudilo za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret.

“Smatram da je obaveza tužioca bila da utvrdi psihičko stanje Lalatovića, tako da optužnica ne sadrži sve potrebne elemente”, kazala je TomaševićPapić.

Advokat Milan Kovačević je rekao da nema dovoljno dokaza da je optuženi Marković izvršio djelo za koje je optužen i predložio obustavu postupka. I advokat optuženog Božovića Velibor Marković smatra da ne postoji nijedan dokaz iz kojeg bi proizašao zaključak da je Božović izvršio djelo koje mu je stavljeno na teret.

“Postoje samo listice za koje postoji vjerovatnoća da ih je sačinio Lalatović, koji je u svojoj naknadnoj odbrani, izjašnjavajući se do detalja, objasnio pod kojim okolnostima su sačinjene ove listice, te da je između njega i saslušanog svjedoka Peka Đikanovića postojao dogovor da se to tako učini, od čega je prvookrivljeni odustao”, kazao je Marković.

On je dodao da bi u spisima predmeta trebalo da postoji, iako njemu to nije dostavljeno, tekst objavljen na jednom od portala koji je napisala ćerka Peka Đikanovića, novinarka Anđela Đikanović, u kojem su izneseni navodi povodom ovih listica, kao i demanti od strane Lalatovića da je trećeokrivljeni Božović na bilo koji način umiješan u ovo krivično djelo.

“Iz iskaza sina pokojnog Vuletića proizilazi da mu je Anđela Đikanović saopštila da se po gradu priča da je njen otac umiješan u ovo ubistvo, te da ga je ona ubjeđivala da to nije tako, što je predstavnik oštećene porodice prihvatio u smislu da on nikome ne vjeruje”, rekao je Marković.

Kako je dodao, dogovor između Đikanovića i Lalatovića, koji je kasnije odustao od toga, potvrđen je iskazom svjedoka Sava Lipovine i Aleksandra Dropa, pritvorenika u istražnom zatvoru, koji su do detalja ispričali kako je Đikanović nagovarao Lipovinu da mu pomogne, što je on odbio i sa njim se zbog toga posvađao, a Dropo je prisluškivao taj razgovor preko rešetaka.

“Za mene je značajna i činjenica da je Lipovina u svom iskazu naveo da je o ovom namještanju bilo priče i u cijelom zatvoru, a ja sam bio u mogućnosti da predložim za svjedoke i još neka lica, ali sam držao da to neće biti potrebno i da će ova očigledna namještaljka biti utvrđena na osnovu iskaza Lalatovića i Dropa. Smatram da je činjenično stanje vezano za okrivljenog Božovića i više nego rasvijetljeno, pa predlažem da vijeće sudije Savića donese rješenje da nema mjesta optužbi i obustavi krivični postupak protiv njega”, kazao je advokat Marković.

DAN
loading...

2 komentara

  1. Good day! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site discusses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com