Marković na jedan, Đukanović na drugi samit

Premijer Duško Marković predvodiće delegaciju na Samitu Evropske unije i zapadnog Balkana u Londonu, a predsjednik Milo Đukanović delegaciju na Samitu NATO u Briselu sljedeće nedjelje, potvrđeno je “Vijestima” iz Vlade.

Ovo će biti druga zvanična posjeta Đukanovića belgijskoj prijestonici od kako je 20. maja stupio na mjesto predsjednika.

On se početkom juna u Briselu sastao sa najvišim zvaničnicima EU i generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Samit u Londonu održava se 9. i 10. jula, a dan kasnije počinje Samit u Briselu.

Iz Vlade su kazali “Vijestima” da će dan prije samita u Londonu biti održane tematske konferencije na kojima se očekuje učešće ministara vanjskih i unutrašnjih poslova Srđana Darmanovića i Mevludina Nuhodžića.

Na Samitu NATO će učestvovati i ministri odbrane i vanjskih poslova Predrag Bošković i Darmanović.

Ministri odbrane zemalja članica NATO sastaju se tri puta godišnje, a ministri vanjskih poslova dva puta godišnje.

Ovo će biti prvi Samit NATO za Crnu Goru u svojstvu punopravne članice. Prethodni samit je održan 25. maja 2017. godine. Deset dana kasnije, 5. juna, Crna Gora je postala punopravna članica a dva dana kasnije njena zastava podignuta je ispred sjedišta NATO u Briselu.

Vijesti

loading...

1 komentar

  1. Novi rascijep DPSa je vrlo blizu. Pitanje je dana kad ce da pukne izmedju Dula i Lomija! Raspad DPS je u vazduhu! Lopovi ne mogu izdrzati bez sujete medjusobnih svadja i ljubomora! Sluge stranih okupatora uskoro ce sami sebi oci povadit! Neka i treba, to nam je jedini spas, da se DPS raspane i zabrani kao partija, tj kriminogena grupacija!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com