MEDOJEVIĆ: Duško Marković Mojkovački klan integrisao u “drugu familiju”

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, na svom Fejsbuk nalogu kazao je da je Duško Marković Mojkovački klan integrisao u “drugu familiju” .

“Predlaganje Brđanina, službenika policije koga su Duško Marković i Veselin Veljović postavili za šefa policije u Kotoru , za V.D. pomoćnika Direktora policije je jos jedan, doduše providan i smiješan, pokušaj vlasnika Vijesti da prikriju suštinu ovog imenovanja.

Ministar MUP koji je lojalniji vlasnicima Vijesti nego Premijeru Krivokapiću, predložio je odanog i lojalnog partijskog (DPS) vojnika Brđanina, u skladu sa odlukom Duška Markovića i Veselina Veljovića.

Nakon političkih sukoba u DPS, gdje je Đukanovic obmanuo Markovića obećanjem da ce njih dvojica zajedno napustiti vođenje partijiom, Marković je napravio “transfer” u drugu familiju, gdje sa svojim poslovnim partnerima Tomom Čelebicem i Žarkom Rakčevicem i dalje upravlja dijelom bezbjenosnig sektora.

Zoran Brđanin je bio, kao čovjek od povjerenja, šef policije u Kotoru u vremenu kada je nastajao jedan kd 5 najmoćnijih narkokartela svijeta, kome policija nije “smetala” u tom “biznisu”. Bio je u vrlo bliskim odnosima sa gradonačelnicom Kotora Majom Ćatovic i aktivni učesnik poznatih kampanja DPS. Prema mojim izvorima iz sektora bezbjednosti nije imao nikakav autoritetet među kotorskim šefovima narko klanova, koje nije dirao niti hapsio.

Markovićev i Veljovićev čovjek na mjestu direktora policije nema podršku DF i ne može dobiti pozitivno mišljenje Parlamenta.
Za svakog odgovornog policijskog službenika, to bi bio dovoljan razlog da odbije ponudjeni funkciju jer nema političku podršku Parlamenta, pa samim tim će obavljati važnu funkciju sa ozbiljnim deficitom povjerenja i legitimiteta.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button