Micotakis čestitao Abazoviću: Izražavam zadovoljstvo zbog Vaše snažne posvećenosti ubrzanju evropskog puta Crne Gore i intenziviranju reformskih napora

Predsjednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis uputio je zvaničnu čestitku dr Dritanu Abazoviću povodom stupanja na dužnost predsjednika Vlade Crne Gore.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

,,Dragi kolega,

Povodom Vašeg preuzimanja dužnosti predsjednika Vlade Crne Gore, želio bih da Vam prenesem moje iskrene čestitke i želje za svaki uspijeh u Vašoj važnoj misiji.

U današnjem izazovnom međunarodnom okruženju snažni i srdačni odnosi između Grčke i Crne Gore, zasnovani na našim zajedničkim istorijskim iskustvima i demokratskim vrijednostima, značajno doprinose stabilnosti i razvoju našeg šireg regiona, a na prosperitet naše zemlje i našeg naroda.

Iskorišćavajući ovaj ogroman potencijal, želio bih da istaknem svoju posvećenost radu sa Vama da dalje jačamo saradnju naših zemalja u različitim oblastima i da promovišemo naše odnose, između ostalog, u oblasti ekonomije, trgovine, energije, transporta i kulture. Naše zajedničko učešće na međunarodnim organizacijama i regionalnim inicijativama nudi dodatnu priliku za bilateralnu saradnju i dijalog, čemu se radujem.

Želio bih da izrazim svoje zadovoljstvo zbog Vaše snažne posvećenosti ubrzanju evropskog puta Crne Gore i intenziviranju reformskih napora.

U skladu sa svojom čvrstom podrškom evropskim integracijama Zapadnog Balkana, Grčka će nastaviti da aktivno promoviše evropski put Crne Gore, kao pouzdanog partnera u tom pogledu.

Radujem se što ću Vas lično sresti kako bismo razgovarali o svim ovim pitanjima, kao i da pronađemo način za unapređenje saradnje između naše dvije zemlje.

Dragi kolega, molim Vas da primite izraze mog dubokog poštovanja.

Kirjakos Micotakis,

Predsjednik Vlade Republike Grčke”

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com