MILATOVIĆ: Najbolji mogući odnosi sa Srbijom u interesu svih - Volim Podgoricu

MILATOVIĆ: Najbolji mogući odnosi sa Srbijom u interesu svih

Kandidat Pokreta Evropa sad u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, Jakov Milatović kaže da će se, ako bude izabran, založiti za najbolje moguće odnose sa Srbijom, što je u interesu građana obje države.

“Nažalost, u prethodnom periodu često nije bio takav slučaj. Sjećate se onih politički zatvorenih granica 2020. godine koje su potupuno uništile privredu i turizam te godine? Mi sa svim zemljama u regionu želimo i hoćemo najbolje moguće odnose. Želimo da unaprijedimo ekonomsku saradnju. Mislim da postoji veliki potencijal “, naveo je Milatović u intervjuu za Euronjuz Srbija.

Kao primjere projekata na kojima želi da radi sa Srbijom istakao je auto-put od Bara do Beograda i izgradnju jadransko-jonskog auto-puta.

” To su stvari o kojima želimo da razgovaramo sa Beogradom, Sarajevom, Tiranom. Ne želimo da se vraćamo u politike u koje nas je Milo Đukanović non-stop vraćao “, rekao je Milatović.

Na pitanje o tome što ga pristalice DPS optužuju da je eksponent SPC i Beograda, kandidat pokreta Evropa sad kaže da je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, u Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj, da je vjernik, ali da je prije svega slobodan čovjek, koji će kao predsjednik da tretira na isti način sve građane.

Ponavlja da se zalaže za najbolje odnose sa Beogradom i dodaje da su regionalne integracije temelj evropskih integracija.

“Njemačka, Francuska, zemlje Beneluksa i Italija su upravo kroz regionalnu saradnju napravile prvi korak ka onome što su kasnije bile ekonomske integracije. Zato vidim regionalne ekonomske integracije kao suštinski neodvojivi dio naših evropskih integracija “, naveo je, između ostalog, Milatović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com