MILATOVIĆ OBEĆAO: Bićemo dobri domaćini Srbima

Srbija zaista ima veliko učešće u broju turista iz regiona, ali i cijelog svijeta. Nažalost, prethodne godine usled zatvaranja granica, koje je primijenila bivša vlast, državljani Srbije su bili spriječeni da dođu u Crnu Goru i provedu odmor ovdje. Mogu sa sigurnošću da kažem da je nova vlada odlučila da tu grešku ispravi, pa ove godine turisti iz Srbije bez ikakvih ograničenja mogu doći kod nas.

Ovo, u razgovoru za “Novosti”, poručuje ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakov Milatović, uz napomenu da očekuje veliki broj turista iz Srbije, regiona i Rusije.

“Protekli prvomajski i vaskršnji praznici su pokazali da je turistima iz regiona nedostajao odmor u Crnoj Gori, a mi smo pokazali da smo spremni da dočekamo goste. Cilj nam je da turistima iz okruženja maksimalno olakšamo dolazak na more, ali isto tako i da zaštitimo ono što je najvažnije u ovom momentu, a to su javno zdravlje i ljudski životi”.

Uvedene su olakšice za ulazak u Crnu Goru. Nije potreban ni PCR test, što znači da je ulazak slobodan za turiste iz Srbije.

Nije potreban ni antigenski test, a ni potvrda o vakcinaciji.

Šta u slučaju pojave virusa korona kod turista?

Donijeli smo zdravstveno-sigurnosni protokol kojim će se rukovoditi kako turistički poslenici, tako i sami gosti, a čijom adekvatnom primjenom možemo pravovremeno da reagujemo u slučaju pojave zaraženog gosta. U tom slučaju, građani Srbije imaju pravo na liječenje za koje ništa ne plaćaju. Razloga za brigu nema. Crna Gora je ozbiljna destinacija, bićemo dobri domaćini i odgovorno ćemo se ponašati prema gostima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button