“Duško Marković i njegovi saradnici da odgovaraju zbog propasti Montenegro airlines-a”

Prethodna Vlada je sistematski uništavala Montenegro Airlines. Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines je u periodu od 2009. do 2020. godine podijelio preko naloga više od 58.000 besplatnih avio-karata, čija vrijednost prelazi najmanje pet miliona eura. Besplatne karte, osim zaposlenih u kompaniji, dobijali su i članovi njihovih porodica, ali i pojedini javni funkcioneri i javne ličnosti bliske doskorašnjoj vlasti, koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS), saopštio je član Prave Crne Gore Ivica Vukčević.

“Predsjednik prethodne Vlade, Duško Marković je uticao na propast Montenegro Airlinesa zloupotrebljavajući svoju poziciju za omogućavanje članovima svoje porodice i drugim funkcionerima iz prethodne vlasti da besplatno lete avionima Montenegro Airlinesa. Njegov sin Predrag Marković i ćerka Valentina Marković su se besplatno vozili avionima Montenegro Airlinesa. Pored njih besplatne avio-karte su koristili funkcioneri DPS-a i članovi njihovih porodica među kojima su: Ana Đukanović sestra Mila Đukanovića, njena ćerka Emina Kolarević i sin Edin Kolarević, bivši ministar finansija Darko Radunović, Marko Gvozdenović sin Branimira Gvozdenovića, Milica Pejanović Đurišić i mnogi drugi”, naveo je Vukčević.

Kako je naglasio, takvo brutalno pljačkanje nacionalne avio-kompanije od strane funkcionera DPS-a i sa njima povezanih lica je dovelo do propasti Montenegro Airlinesa. Pomoć koju je Montenegro Airlines dobijao iz državnog budžeta, očigledno nije trošena za razvoj Montenegro Airlinesa, već za potrebe funkcionera iz bivše vlasti, koji su, kako dodaje,  sa svojim platama mogli da priušte najskuplje avio-karte, dok većina građana Crne Gore jedva sastavlja kraj sa krajem.

“Duško Marković je lagao građane Crne Gore, ali i Evropsku Uniju iznoseći netačne podatke o broju putnika Montenegro Airlinesa i njegovom uticaju na turizam. Stvaran broj prevezenih putnika i njihov uticaj na prihode kompanije i na turizam je mnogo manji, zbog povratnih avio karata, koje su za funkcionere DPS-a i povezana lica u mnogim slučajevima bile besplatne”, naveo je on.

Bivša vlast je, tvrdi Vukčević, ostavila Montenegro Airlines sa dugovima od 170 miliona evra pod izgovorom navodnog spasavanja, a u stvari je sve radila na štetu ove kompanije.

“Takvo nedomaćinsko vođenje bi svaku kompaniju upropastilo. Duško Marković i njegovi saradnici treba da odgovaraju zbog propasti Montenegro Airlinesa”, zaključuje on.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button