MILATOVIĆ SA SREDNJOŠKOLCIMA: Obrazovanje je najbolja investicija - Volim Podgoricu

MILATOVIĆ SA SREDNJOŠKOLCIMA: Obrazovanje je najbolja investicija

Povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je gimnaziju “Slobodan Škerović” u Podgorici i tom prilikom saopštio da je kao vid podrške planirano pokretanje Fonda za izvrsnost, pod pokroviteljstvom institucije Predsjednika, koji bi stipendirao najbolje studente na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

Milatovića, bivšeg učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“, dočekala je direktorica Biljana Vučurović sa svojim timom, a zatim je upriličen razgovor s maturantima gimnazije.

Učenici su, kako je saopšteno, imali priliku da slušaju o izazovima s kojima se tokom svog školovanja susreo predsjednik Milatović, koje su obilježili evropski i svjetski univerziteti.

Milatović je kao bivši gimnazijalac napravio paralelu predavanja u Gimnaziji i na Harvardu. Ohrabreni su da se prijave na različite programe koji će im pomoći da rašire vidike, razvijaju se i napreduju, da budu disciplinovani i vrijedni, kako bi ostvarili svoje zamisli.

Čuli su i da je obrazovanje najbolja investicija, a kao vid podrške planirano je pokretanje Fonda za izvrsnost, pod pokroviteljstvom institucije Predsjednika, koji bi stipendirao najbolje studente na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

U neformalnoj atmosferi učenici su postavljali pitanja koja se odnose na karijernu orijentaciju dobivši zanimljive i podsticajne odgovore.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com