Milojko Spajić kandidat za predsjednika?

Jedan od lidera Pokreta “Evropa sad” (PES) Milojko Spajić najvjerovatnije će biti kandidat ovog političkog saveza na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koji su zakazani za 19. mart, saznaje “Dan” iz više izvora iz ovog pokreta.

Sinoć je u Podgorici održana sjednica Gradskog odbora “Evropa sad” kojoj je prisustvovalo preko 100 članova, a pojedini od njih su pokrenuli pitanje kandidature njihovog lidera. Saopšteno je da konačnu riječ o tome treba da donesu Predsjedništvo i Glavni odbor. Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora takođe je bilo govora o predsjedničkom kandidatu i tada je pominjano Spajićevo ime. Inače, “Evropa sad” je prije nekoliko dana i zvanično saopštila da ulazi u konsultacije oko kandidata za predsjednika.

Ukoliko Milojko Spajić bude kandidat za predsjednika to će predstavljati svojevrstan politički potres, jer će biti jasno da od zajedničkog kandidata sadašnje parlamentarne većine i Pokreta “Evropa sad” neće biti ništa, a dodatno, ovaj potez bi značajno podigao ljestvicu u kandidovanju za predsjedničke izbore.

U političkim kuloarima se već govori da će, ukoliko “Evropa sad” ima svog kandidata, i Demokratska Crna Gora građanima predložiti svog predsjednika Aleksu Bečića, a i iz Demokratskog fronta su stigle nezvanične informacije da bi se mogao kandidovati predsjednik Nove srpske demokratije i lider ovog političkog saveza Andrija Mandić. Istina, to je uslovljeno eventualnom kandidaturom sadašnjeg predsjednika i lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

U svakom slučaju, jasno je i da ulazimo u jednu pozitivnu predsjedničku kampanju, jer će najveći broj kandidata imati sadašnja parlamentarna većina u koju možemo, u ovom trenutku, računati i “Evropu sad”, što podrazumijeva da neće biti međusobnih tenzija, jer je izvjesno da će biti održan i drugi krug izbora. Oštrica učesnika u izborima biće usmjerena prema kandidatu DPS-a, odnosno opozicije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com