Ministarstvo zdravlja Markoviću: Sram Vas i stid bilo, kao što, očigledno, nije

Sram Vas i stid bilo, kao što, očigledno nije, poručilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore poslaniku DPS-a Dušku Markoviću “koji je danas, što god hoće, ali je za javnost i za sve građane samo “bivši””.

Iz Ministarstva su reagovali nakon što je Marković večeras na TV Vijesti rekao da da je ponosan na sve što je njegova Vlada uradili kada je u pitanju suočavanje sa pandemijom koronavirusa u 2020. godini. Žao mu je, kazao je Marković, zbog povreda prava na privatnost kada su objavljena imena građana u samoizolaciji.

“Kada nije bilo vakcine, lijeka, kada se nije znalo kako će pandemija uticati, mi smo se posvetili zdravlju naših ljudi. Za moju Vladu je svaki život bio vrijedan”, istakao je Marković.

Iz Ministarstva, međutim, kažu da je Marković srozao ljudsku i medicinsku etiku.

“A, samo dva argumenta navešćemo sad. Srozali ste i ljudsku i medicinsku etiku kad ste prošle godine građane Crne Gore, smatrajući ih, Vama svojstveno, svojom marvom, objavili spisak zaraženih korona virusom i pozvali ljude da se između sebe špijuniraju. Sve je bilo protiv Vas: etika (kojom, opravdano sumnjamo, ne raspolažete); medicina (za Hipokratovu zakletvu nijeste čuli ili ste osilili toliko da Vam je smjelo pasti na pamet da kolege ni ne pitate čime se u radu rukovode); Ustav i zakoni (za koje ste sad prvi put, sa 63 godine života čuli)”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, izvjesno je da je “Duška Markovića kao bivšeg premijera zanimalo sve, samo nije zdravlje građana Crne Gore”.

“Marković ni riječ nije izustio kad je njegov šef odložio izbore u Tivtu u martu 2020. godine uz obrazloženje da prijeti širenje epidemije kada u Crnoj Gori, po volšebnoj statistici DPS-a, ima samo 14 zaraženih, a nije imao problem da izađe na parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. godine kada je urađeno bijednih 375 testova, od čega je bilo 63 pozitivnih građana i čak pet preminulih ljudi. I, onda Duško Marković danas “soli pamet” Crnoj Gori”, poručuju iz ovog Ministarstva.

Iz Ministarstva zdravlja kažu da kada bi radili kao Marković – “nikad ne bismo izašli iz izmaštanog i naštelovanog “korona – free” statusa”.

“Niti bi ikad prestalo hapšenje ljudi koji su minut nakon Vašeg policijskog sata zatečeni ispred kuće. Vaš rezultat u borbi protiv korona virusa je: nula vakcina, nula vakcinisanih i na stotine i stotine hiljada ugroženih, prošpijanih i uhapšenih i desetine hiljada građana koji nijesu smjeli da privire Kliničkom centru Crne Gore šest mjeseci tokom 2020. godine”, zaključuju u saopštenju.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com