MITROPOLIT JOANIKIJE POZVAO VLAST: Oslobodite se viška strasti i razgovarajte! Nije pošteno da nas neko drugi miri i zavodi red

Mitropolit crnogorsko primorski Jonikije pozvao je danas političare na vlasti u Crnoj Gori da se oslobode viška strasti i mržnje i da kao pristojni, civilizovani i odgovorni ljudi sjednu da razgovaraju, jer, kako je poručio, nije ni ljudski, a ni pošteno da “u našu kuću dolazi neko drugi da nas miri i zavodi red”.

Političarima je poručio da se pobrinu o interesu naroda, a ne samo o interesu svojih stranaka i o svome ličnom interesu i ličnoj promociji.

 

Istakao je da su oni tu i postavljeni da pomognu narodu i da pomognu svojoj otadžbini, da pomognu Crnoj Gori.

“Hajde da budemo ljudi, da sjednemo pa da razgovaramo i da vidimo šta ćemo činiti i da vidimo kako ćemo pomoći narodu, kako ćemo pomoći državi, kako ćemo riješiti unutrašnje probleme koje niko drugi ne može riješiti, a nije ni pošteno, nije ni ljudski, ni u skladu sa našim mentalitetom da bilo ko drugi u našoj kući dolazi da nas miri i da uspostavlja red, to je sramota i to je ko vodi danas narod, kojima je narod povjerio tu dužnost, treba da imaju u vidu”, istakao je Joanikije u besjedi povodom Trojičindana u manastiru Stanevići.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button