Mještanima Crmnice 50.000 besplatnih karata za Sozinu

Opština Bar rebelansom budžeta izdvojiće 50.000 eura za subvencije za kupovinu mjesečnih karata za nesmetan prolazak kroz tunel Sozina mještanima Mjesne zajednice Crmnica.

Kako navode u saopštenju na ovaj način Opština će relaksirati mještane ogromnih nameta koji imaju pri svakodnevnom ili čestom prolasku kroz tunel Sozina zbog obavljanja redovnog posla, poljoprivrednih ili drugih obaveza.

“Opština će tražiti od Savjeta Mjesne zajednice da se ove godine dodatno proširi lista kategorija mještana koji će imati mogućnost da ostvare ovo pravo. Kategorije kojima bi se proširenjem omogućilo ovo pravo su, osim lica koji obavljaju redovan posao dodatno i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva te registrovani izdavaoci privatnog smještaja na ovom području”, poručuju iz Opštine Bar.

Kako navode, mještani MZ Crmnica više godina nailaze na nerazumijevanje menadžmenta “Monteputa”, lokalna uprava je više puta isticala da razumije potrebe mještana koji su pod ogromnim opterećenjem.

Iz Opštine poručuju i da je ove godine izostala subvencija koju je prošle godine “Monteput” obezbijedio za mještane u iznosu od 30.000 eura, što dodatno usložnjava njihov položaj.

“Svjesni činjenice da ponuđeno rješenje samo kratkoročno rješava višegodišnju problematiku mještana, lokalna uprava nastaviće da podržava zahtjeve građana ovog dijela opštine i stav da je neophodno sistematski riješiti ovaj problem kroz značajno smanjenje cijena prolaza kroz tunel Sozina ili čak potpuno ukidanje naplate za navedene kategorije stanovništva. U vremenu kada svjedočimo opštoj ekonomskoj krizi usljed epidemije korona virusa, kada bilježimo stalna poskupljena osnovnih životnih i drugih potrepština, država bi morala povesti posebno računa da ovakvi nameti postaju neizdrživi za mještane Crmnice koji su prinuđeni da svakog dana prolaze kroz tunel Sozina”, zaključuje se u saopštenju Opštine Bar.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com