MPNKS: Imamo pisane dokaze, Lalošević da se pripremi za postupak pred nadležnim organima

Umjesto da se Vasilije Lalošević pripremi za postupak pred nadležnim državnim organima, posebno nakon izvještaja nezavisne revizije, on sugeriše da Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nije radilo svoj posao, saopšteno je iz tog Vladinog resora povodom smjene čelnog čovjeka Uprave za sport i mlade.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ponovo se oglasilo povodom razrješenja Laloševića. Kako tvrde, svjedočimo ”nespretnom pokušaju obmane crnogorske javnosti”.

”Gospodin Lalošević uporno potencira da je pokušavao da ostvari komunikaciju sa Vladom Crne Gore, očigledno je nešto permutovao, komunikaciju sa njim je tražila WADA, Svjetska antidoping agencija, kojoj mjesecima nije odgovаrao na mejlove, pa je morala zaobilaznim kanalima da ostvari kontakt sa vlastima u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kako iz MPNKS dodaju, WADA ne donosi odluke preko noći.

”Razlog ovakve reakcije od strane Svjetske antidoping agencije nije samo zbog izmjena Zakona o sportu, jer da jeste davno bi ovakvu odluku namjerili da donesu, pošto se izmjenе Zakona čekaju od 2018.godine. Razlog je što g. Lalošević u toku svog mandata nije dostavio popunjeni upitnik za 2020. godinu, i što WADA nije imala nikakvu komunikaciju sa Upravom za sport i mlade. U mailovima koje imamo od WADA se navode imena zaposlenih iz Uprave sa kojima su pokušavali da ostvare kontakt i datumi kada su zakazivani sastanci na koje se niko nije pojavio” kazali su u resoru Vesne Bratić.

Kako dalje iz MPNKS navode, Lalošević zna da imaju pisane dokaze za sve navedeno.

”O neodgovornom i nezakonitom ponašanju g. Laloševića smo saznali, kada su iz Savjeta Evrope, u partnerskom duhu ostvarili komunikaciju direktno sa ministarstvom. Dakle, činjenica je da nekadašnje Ministarstvo sporta i mladih, kao i Uprava za sport i mlade u kontinuitetu nijesu ispunjavali zakonom predvidjene obaveze u odnosu na politiku antidopinga. Takođe, činjenica je da sada imamo direktnu komunikaciju sa Svjetskom antidoping agencijom i Savjetom Evrope, sa kojom je upoznat i gospodin Lalošević, tokom sastanka održanog početkom avgusta” ističe se u saopštenju.

Napominju, da se nestručno i nezakonito rukovodilo kako u slučaju WADA, tako i u slučaju procedure oko konkursa i raspodjele novca.

”Sada je pred nama problem koji moramo riješiti, zbog crnogorskih sportista i države Crne Gore. Nadamo se da će upravo kadrovska promjena na čelnoj poziciji rezultirati pozitivnim ishodom” naglasili su u Ministarstvu.

MPNKS, kako kažu, se neće baviti politikanstvom, „ratom saopštenjima“ i sl, jer, kako ističu, ni u jednom kontekstu nikada nisu pomenuli ni jednu partiju vladajuće većine, kao ni Laloševića lično, već isključivo njegov rad.

”Ali razumijemo njegov osvrt na pojedine ličnosti iz ministarstva, jer je nemoćan pred dokazima i pred istinom. Isto bi reagovali i da je ovakve propuste napravio bilo koji naš saradnik. MPNKS na čelu sa Ministarkom prof. dr Vesnom Bratić, mnogo puta do sada je dokazalo da za nas nema nedodirljivih i da svako mora da zna koliku odgovornost imamo prema gradjanima i državi Crnoj GorI. MPNKS se više neće oglašavati po ovome pitanju, niti presuđivati bilo kome, za to postoje nadležni organi Crne Gore kojima smo po njihovom zahtjevu dostavili dokumentaciju i koji će donijeti svoj konačni sud” poručeno je iz tog resora.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com