MURATOVIĆ: Lovac na zmajeve postao lovac na kokoške - Volim Podgoricu

MURATOVIĆ: Lovac na zmajeve postao lovac na kokoške

Suočavanje samoproklamovanog “lovca na zmajeve” sa time da je na kraju postao lovac na kokoške dostiglo je vrhunac u njegovoj jučerašnjoj kolumni. Ekstatične objave o građansko-litijaškom pomirenju, slobodi i odveć dosadno vulgarno likovanje odjednom se pretvorilo u opterećujuću količinu kuknjave, žalopojki i autoru tako svojstvenih promašenih “opservacija” dešavanja na političkoj sceni, saopštio je član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović, kometarišući kolumnu osnivača Vijesti Željka Ivanovića.

“Tako lovac na kokoške u konfuznim i tugaljivim pasusima tumara od Fronta do Metodija, od Vučića do Joanikija – u očajanju traga za krivcima i zavjerenicima. Kao da nije baš taj lovac na kokoške prije pola godine euforično primao Vučića, kao da to nije isto glasilo koje je davalo maksimalnu potporu litijama, kao da je zaboravio koliko je novca njegov koncern dobio od Demokratskog fronta za propagandu koja je destabilizovala državu”, navodi Muratović.

Koliko je tek zasluga lovca za kokoške za sve promašaje ove vlade, dodaje, kojom je želio upravljati iz sjenke.

“I sad, kad je vidio da nepovratno gubi vlast, pribjegao je onome po čemu je nama odavno poznat – kukanju. Pa mu ne smeta da predveče, kad njihova Vlada ugrožava i evropski put Crne Gore, glasa sa DPS-om”, ističe Muratović.

A već sljedećeg jutra, navodi Muratović, opet pljuje po DPS-u i svrstava ga među nekakve saveznike DF-a, što su, zapravo, danas samo one partije koje gorljivo promoviše lovac na kokoške.

“Tek zbog javnosti, a ne zbog lovca na kokoške, dužni smo naglasiti – DPS ni u ludilu neće praviti bilo kakve vlade sa ekstremistima iz DF. Ako je to uradila partija iza koje stoji lovac na kokoške, ne znači da su svi spremni na takvo poniženje”, ističe Muratović.

Dodaje da je riječ samo o jednom u nizu promašaja gubitnika kojem je trebalo desetak mjeseci da shvati ono što je svima bilo jasno – da nema nikakve vlasti sa onima koji propagiraju četništvo, mržnju i šovinizam.

Znajući njegove kapacitete, poručuje Muratović, i ne čudi nas što mu je trebalo malo duže da to razumije.

“Dok se polako suočava sa time da će uskoro morati da ukopa još jednu partiju koju je osnovao, da mu neće pomoći ni to što se još jednom ulizuje SPC-u, lovac na kokoške sada jako dobro zna da će ova Vlada uskoro biti prošlost. Građanska Crna Gora će pobijediti – bez koketiranja sa Demokratskim frontom, ali i sa novim “mrtvorođenčadima” Vijesti”, zaključuje Muratović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com