KRIVOKAPIĆ: Crna Gora može dati nadu zemljama regiona da ostvare demokratsku promjenu vlasti

Crna Gora teži članstvu u Evropskoj uniji prije kraja 2024. godine, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da se nada da će to biti slučaj u sadašnjem mandatu Evropske komisije.

Rekaoje da je Crna Gora “uzor drugim zemljama u regionu kada je riječ o mogućnosti demokratske promjene vlasti”.

“Možemo im dati nadu da postignu istu stvar”, poručio je.

“Ova vlada želi raditi ubrzanim tempom. Nema vremena za gubljenje”, rekao je Krivokapić u intervjuu austrijskoj agenciji APA.

“Najvažnije je da zakon više neće biti selektivan, kao što je to trenutno još uvijek slučaj”, rekao je Krivokapić.

Rekao je da njegova Vlada želi da svede korupciju na nulu kako više ne bi bilo, kako kaže, organizovanog kriminala koji je međunarodno umrežen.

Krivokapić je ocijenio da je prethodna Vlada imala slabe rezuultate u predpristupnim pregovorima sa EU.

“Pregovori su trajali devet godina za vrijeme prethodne vlade, ali osim posljednje dvije i po godine, malo smo napredovali”, kazao je Krivokapić.

On je za agenciju APA kazao da je prozapadni kurs Crne Gore nepovratan.

Kazao je da je nezavisnost Crne Gore neupitna ali i da su odnosi sa Srbijom trenutno nejasni i na neki način neodređeni.

Na pitanje o mogućoj razmjeni teritorija radi rješavanja kosovskog pitanja Krivokapić poručuje da je to pitanje između Beograda i Prištine.

“Postoje brojne mogućnosti za dobro rješenje. Međutim, članstvom u EU sve postaje puno lakše jer bi granice unutar Unije nestale. Crna Gora ima dobrosusjedske odnose sa svim zemljama u regiji i nema teritorijalnih sporova”, kazao je Krivokapić.

 

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com