Na putu Podgorica-Nikšić udesi sve češći, nepažnja glavni uzrok - Volim Podgoricu

Na putu Podgorica-Nikšić udesi sve češći, nepažnja glavni uzrok

U posljednje vrijeme u mjestu Kujava na magistralnom putu Podgorica – Nikšić sve češći su saobraćajni udesi, u kojima je samo u ovoj godini poginulo tri, a više osoba je povrijeđeno. Iako bi se ovo moglo nazvati kritičnom tačkom uslovi puta ni po čemu ne bi mogli izazvati saobraćajke. Uzrok je, kažu stručnjaci, isključivo ljudski faktor i nepoštovanje osnovnih propisa u saobraćaju.

Kujava – selo nadomak Danilovgrada, plijeni mirom i ljepotom tik uz rijeku Zetu. Iako za ovo mjesto sve češće čujemo iz medijskih izvještaja o saobraćajnim nesrećamana magistralnom putu pored sela., piše RTCG,

Mještani Kujave nerijetko svjedoče udesima, a nađu se i u ulozi spasilaca.

“Više puta sam tu bio prisutan izvlačio povrijeđene i sa najgorim ishodima tako da ništa se tu ne mijenja stalno se jedno isto ponavlja”, kazao je mještanin Milan Vuletić.

I saobraćajni vještak Goran Čarapić tu je bio na više uviđaja. Ipak ocjenjuje ne može se zbog uslova puta Kujava nazvati kritičnom tačkom.

“Ovo je magistralni put Podgorica – Nikšić, magistralni put sa svim karakteristikama puta adekvatnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, bez oštećenja, bez oštrih krivina, koje bi mogle izazvati saobraćajne nesreće”, kazao je Čarapić.

Uzrok nesreća dakle nije stanje puta već ljudski faktor, objašnjava Čarapić.

“U ovoj situaciji ja jedino znam da je jedini uzrok nastanka nesreća čovjek koji nije prilagodio brzinu uslovima saobraćaja niti uslovima bezbjednog kretanja tim putem”, navodi Čarapić.

I za kraj nije na odmet podsjetiti kako možete izbjeći saobraćajne nezgode.

“Dakle poštovanje tih saobraćajnih propisa, nepreticanje kolone, nekorišćenje telefona dovelo bi do smanjenja saobraćajnih nezgoda a samim tim ni Kujava ne bi bila ono što jeste”, zaključuje Čarapić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com