Na sjednici Glavnog odbora izabrano novo rukovodstvo Savjeta mladih DPS

Na sinoć održanoj konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore, kojom je predsjedavala predsjednica Sonja Milatović, izabrano je novo rukovodstvo Savjeta mladih.

Milatović je istakla da njen zadatak nije bio nimalo lak, budući da Demokratska partija socijalista okuplja one mlade ljude, koji zbog svojih kvaliteta i sposobnosti služe ne samo na ponos partiji, već i cijeloj Crnoj Gori.

Na njen predlog Glavni odbor je za potpredsjednike izabrao Mariju Markoč, Andriju Klikovca, Asmira Pućuricu i Antona Cankara.

Marija Markoč rođena je 1994. godine u Baru. Biotehnički fakultet u Podgorici završila je kao najbolji student u oblasti tehničko-tehnoloških nauka, magistrirala je u Mediteranskom poljoprivrednom institutu u Bariju, u Italiji, a sada kraju privodi i doktorske studije. Govori tri strana jezika.

Andrija Klikovac rođen je 1995. godine u Podgorici. Magistrirao je na Univerzitetu Roma Tre na smjeru ekonomija i razvoj. Govori italijanski i engleski jezik.

Asmir Pućurica rođen je 1993. godine u Bijelom Polju. Diplomirani je pravnik, predsjednik antifašističke omladine i predsjednik NVO “Pokret za afirmaciju mladih”.

Anton Cankar rođen je 1996. godine u Kotoru. Magistrant je na Fakultetu Public Social Administration u Ljubljani, u Sloveniji. Govori engleski i slovenački jezik.

”Ovo su samo isječci iz impresivnih biografija mladih ljudi za koje Milatović ističe da od svog punoljetstva daju nemjerljiv doprinos partiji, ali i da će se kroz svoje djelovanje u Savjetu mladih tek dokazati”, navodi se u saopštenju.

Za članove Predsjedništva Savjeta mladih imenovani su: Jovana Došljak iz Berana, magistrant na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, Aleksa Bastać sa Cetinja, specijalizant ginekologije i akušerstva na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Amina Brahić iz Pljevalja, magistrant na Pravnom fakultetu u Sarajevu, Muhamed Salihović iz Rožaja, koji je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Istanbulu na smjeru diplomatija i Nina Perunović iz Podgorice, doktorand na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Sinoć je, neposredno poslije sjednice Glavnog odbora, održana i prva sjednica novoizabranog Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore, na kojem je za sekretarku Savjeta mladih imenovana Marija Popović iz Danilovgrada, dok je za sekretarku za međunarodnu saradnju izabrana Kristina Šćepanović.

Marija Popović rođena je 1999. godine u Danilovgradu. Studentkinja je Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Osnivač je Centra za afirmaciju i razvoj mladih.

Kristina Šćepanović rođena je 1999. u Nikšiću, iz kojeg odlazi u Pariz u kojem je i započela svoje školovanje. Po povratku u Crnu Goru nastavlja svoj obrazovni put, a sada je jedna od najboljih studentkinja Humanističkih studija na Univerzitetu Donja Gorica. Govori četiri strana jezika.

Predsjedništvo je sjednicu završilo ističući da je društvo znanja, slobode i građana njihov putokaz, a dobrobit Crne Gore njihov jedini interes, te da je borba za bolje i zdravije društvo njihov najvažniji zadatak, a odbrana sistema vrijednosti na kojem počiva građanska i evropska Crna Gora njihova dužnost.

loading...

1 komentar

  1. Od svega po malo za svakog po nešto. Kompromis i po nacionalnom i po vjersko civilizacijskom pitanju. Mislim da to neće valjati ništa. Ni do sada nijesu valjali. Bio je to, i ostao, interesni skup sakupljen sa konca i konopca koji jedva čeka da pođe stopama svojih predhodnika. Ukratko, ovo je grupa koja voli tuđe…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com