NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA: Amerika uputila apel svojim građanima: Ne putujte u Crnu Goru

Crna Gora se, uz Centralno Afričku Republiku i Avganistan i još neke zemlje, našla na listi država koju su SAD obilježile četvrtim, najvišim stepenom upozorenja građanima da u te zemlje ne putuju zbog loše epidemiološke situacije.

 

Situacija u Crnoj Gori alarmantna je još od prije nekoliko dana kada je Stejt department 16. februara na osnovu obaviještenja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (The Centers for Disease Control and Prevention – CDC) izdao Upozorenje za američke državljane Nivoa 4 za Crnu Goru zbog COVID-19 epidemiološke situacije -“Ne putuj”.

Na taj način  Crna Gora je u 2021. godini, zajedno sa Indonezijom, Centralno Afričkom Republikom, Avganistanom, Irakom, Alžirom, Bolivijom, Bocvanom, Burmom (Mjanmar) i Ostrvima Turks i Kaikos, dobila najviši nivo upozorenja zbog rizika opasnih po život.

 

Ovim upozorenjima, Sjedinjene Američke Države jasno upućuju svojim državljanima da situaciju u Crnoj Gori vide kao krajnje alarmantnu, ali i da se ne očekuje brzo poboljšanje situacije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button