NAPADAČ ČEKIĆEM SLOMIO ULAZNA VRATA: Još jedan napad na aktiviste LGBTIQ zajednice - Volim Podgoricu

NAPADAČ ČEKIĆEM SLOMIO ULAZNA VRATA: Još jedan napad na aktiviste LGBTIQ zajednice

Stan u kojem žive aktivisti LGBTIQ zajednice Nikola Ilić i Hana Konatar napadnut je 28.septembra, kada je nepoznati napadač čekićem slomio ulazna vrata, saopštili su Konatar i Ilić. Počinilac je uhapšen i određena mu je kazna.

„Tokom napada Hana je bila sama u stanu, a Nikola van države“, navodi se u zajedničkom saopštenju Konatar i Ilić.

Kako se navodi u saopštenju, napad su prijavili policiji koja je brzo i adekvatno sprovela istragu i pronašla počinioca kojem je Prekršajni Sud Crne Gore u skladu sa zakonom izrekao odgovarajuću kaznu.

Prema njihovim riječima, par sati prije napada, grupa ljudi je Hani dok je šetala psa, dobacivala “Sotono, bježi odavde, ovo je Baston”.

Ilić i Konatar su kazali da iako u ovom trenutku nemaju potvrdu da su događaji povezani, žele da skrenu pažnju na kontinuirano nasilje i stres kojim su izložene osobe koje pripadaju LGBTIQ zajednici.

„Takođe, ohrabrimo sve koji doživljavaju nasilje da ga prijave jer je to jedan od djelotvornijih načina da sistemski riješimo problem nasilja, koje je uslijed porasta fašističkih uvjerenja, govora mržnje i diskriminacije sve prisutnije“, zaključuju u zajedničkom saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com