NAPUSTILA DPS: Milica Pejanović Đurišić pravi novu stranku

Jedna od ključnih ličnosti Demokratske partije socijalista (DPS) Milica Pejanović Đurišić, koja je među najbližim i najpouzdanijim saradnicima Mila Đukanovića, prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama iz te partije, osniva novu stranku u Crnoj Gori, čiji je „radni“ naziv Demokratska partija Crne Gore, piše Politika.

Dobri poznavaoci političkih prilika u Crnoj Gori, prije svega međuljudskih odnosa u DPS-u, očekivali su ovakav potez, jer se, posebno u proteklih nekoliko godina, povećao broj nezadovoljnih članova ove partije.

Upravo ta poveća grupa nezadovoljnika vjeruje da je Pejanovićeva jedan od rijetkih kadrova koji imaju „težinu“ da to učine i da je Đukanović ničim posebno nije obavezao. Podsjećaju da je Đukanović njenog supruga Zorana Đurišića smijenio s mjesta direktora crnogorskog „Montenegro erlajnsa“, što mu Pejanovićeva nikad nije oprostila.

Bilo je tu, kažu, i drugih njegovih grijeha prema njoj, još iz vremena jedinstvenog DPS-a, kad je „Milica povukla spasonosne poteze iz Đukanovića“, koji je u to vrijeme u Glavnom odboru imao samo četiri glasa, da bi „raznim metodama pridobijanja“ u roku od 24 časa obezbijedio većinu i na taj način smijenio i otjerao u opoziciju tadašnjeg lidera Momira Bulatovića.

loading...

5 komentara

  1. I onda će u koaliciju, ka umjereni Montenegrini a DPS žestoki. Eto ti ih na vlast na iduće izbore. Desetine hiljada omladine ispranih mozgova koji ne čitaju ništa iz istorije, misle da su Crnogorci jer im Država tako kaže. Pi. IQ 85.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button