Naši vatrogasci iz ruševina u Turskoj danas izvukli 20 nastradalih lica - Volim Podgoricu

Naši vatrogasci iz ruševina u Turskoj danas izvukli 20 nastradalih lica

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Nikšić se već drugi dan nalaze na teritoriji Turske u gradu Kahramanmaras na ispomoći zemljotresom pogođenog područja.

“Ovo područje su pogodila dva jaka zemljotresa snage oko 7.8 stepeni Rihterove skale. Radi se katastrofalnom stanju na terenu gdje jos uvijek ekipe tragaju za preživjelim licima. Tokom današnjeg dana naši vatrogasci su izvukli 20 nastradalih lica dok je izvršena markacija jos četiri lica. Takođe u sklopu iste lokacije pripadnici spasilačke jedinice Tadžikistana su izvukli živo dijete iz ruševina”, saopštio je komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice Goran Janković.

Foto Služba zaštite i spasavanja Podgorica

Vatrogasci su u odličnom stanju i danas se vršila pretraga i izvlačenje skoro 12 časova do kasnih noćnih sati, dodao je on. Oba tima – podgorički i nikšićki koji predvodi Slavko Tadić, su opremljena sa potrebnom opremom i zalihama hrane i vode za najmanje sedam dana u skladu sa standardima u tim situacijama.

“Ovim putem želim da naglasim da turski narod iskazuje ogromno poštovanje i zahvalnost za našu pomoc. Do daljnjega ostajemo u ovom području gdje i sada ima na desetine objekata do kojih još uvijek nisu došli spasioci. Tokom večeri su se dogodila jos dva zemljotresa”, kazao je Janković.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com