NE DOLAZI NA POSAO: Ne zna se je li Knežević suspendovan

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije još uvijek nijesu saopštili da li je starješina Protivterorističke jedinice Petar Knežević suspendovan iz službe do okončanja aktuelnih provjera koje se tiču audio-snimaka u kojima, navodno, govori o akciji policije na Cetinju na dan ustoličenja mitropolita Joanikija, saopštili su građanski aktivisti Aleksandar Zeković i Svetlana Pajović Musić. Prema njihovim informacijama, Knežević već nekoliko dana ne dolazi na posao. Kako su naveli, ako je riječ o suspenziji, tu odluku pozdravljaju, piše Dan.

“Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, 30. aprila 2022. godine, dostavili smo tri audio-snimka koji ukazuju na postojanje sumnje da lice koje govori, a tvrdi se da je to navodno starješina Protivterorističke jedinice (PTJ) Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo ” navode Zeković i Pajović Musić.

Oni tvrde da je Knežević odbio poziv Unutrašnje kontrole policije da se podvrgne poligrafskom testiranju i žale što ga na to nijesu pozvali i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, kao ključni profesionalni autoriteti u policijskoj organizaciji.

“Na pripadnike PTJ i Posebne jedinice policije vrše se određeni pritisci kako bi se identifikovale osobe koje su snimile objavljene i druge, najavljene, snimke. Ukoliko snimci zaista nijesu autentični, kako se tvrdi, onda su nepotrebne isljedničke radnje, pritisci i prijetnje prema službenicima Uprave policije – navode Zeković i Pajović Musić, koji tvrde da ne pokušavaju da skrenu pažnju sa slučajeva “Medenica” ili “Jovanić”, “kako se voli predstaviti od strane novih vladajućih i podržavajućih partija”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com