NE MOGU DA DIŠEM, PUSTI ME! Pripadnik privatnog obezbjeđenja na autobuskoj stanici MALTRETIRAO ŽENU

Nakon prvobitne vijesti da je radnik obezbeđenja M. T. (65) na autobuskoj stanici u Kragujevcu mučio i zlostavljao ženu (31), zbog čega ga je policija i privela, pojavio se snimak navodnog mučenja. Kako je navedeno, on joj je uvrnuo ruku i šutirao nogama.

– Pusti me, pusti me, ne mogu da dišem – izgovara žena.

Snimak kruži društvenim mrežama, a u komentarima se navodi da je najprije došlo do verbalnog sukoba jer joj muškarac nije dozvolio da uđe bez peronske karte, da bi mu ona zbog toga udarila dva šamara.

– Djeda nije debil, zašto niste pustili i snimak kad mu je ova fina gospođa udarila dva šamara zato što joj je rekao da ne može da uđe bez peronske karte – piše u komentaru.

– Čovjek je postupio najnormalnije u toj situaciji, nije je povrijedio ni uputio bilo kakvu ružnu riječ. E, sad prije nego sto je dospjela u ovu situaciju trebalo je dobro da razmisli šta govori i šta radi. I ja sam žena, ali treba biti realan, a pre svega kulturan, što se za nju nije moglo reći u tom trenutku – napisala je druga žena, očevidac incidenta.

Potpredsjednica Vlade Srbije i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, najoštrije je osudila nasilno ponašanje pripadnika obezbjeđenja autobuske stanice u Kragujevcu.

– Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje – da jednu ženu poput okorjelog kriminalca pripadnik obezbjeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom – rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da je država čvrsto riješena da se sa nasiljem nad ženama izbori i da neće tolerisati nijedan vid nasilničkog ponašanja.

 

Telegraf

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button