NESREĆA NA BAZENU U POŽAREVCU: Skočio naglavačke u vodu u ostao nepokretan - Volim Podgoricu

NESREĆA NA BAZENU U POŽAREVCU: Skočio naglavačke u vodu u ostao nepokretan

Smederevac Ivan (34), koji je osuđen za dilovanje droge, teško je povrijeđen prije nekoliko dana prilikom skoka u bazen u požarevačkom zatvoru “Zabela“. On je hitno prebačen na Urgentni centar u Beograd i podvrgnut operaciji vratnih pršljenova, koja je trajala šest sati. Od pada je paralizovan, ali ljekari ulažu sve napore da ponovo stane na noge.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladić je loše procijenio dubinu bazena i naglavačke skočio u plićak, zbog čega je teško povrijedio kičmu.

– Zatvorenik se tog dana rashlađivao na bazenu sa ostalim cimerima na nesnosnoj vrućini. Prema jednoj verziji, zatvorenici su ga zeznuli tako što su čučnuli u vodu, govoreći mu da je tu duboko i podsticali ga da skoči.

-Međutim, neslana šala se pretvorila u nesreću, jer se Ivan zaletio i naglavačke skočio u plići dio bazena. Posle kobnog skoka u vodu ostao je nepomičan. Ostali plivači su mu odmah pritekli u pomoć, izvukli ga napolje i pozvali ljekare – priča sagovornik.

Prema drugoj verziji Ivan je sam loše procijenio dubinu i napravio kobni skok.

– On je, navodno, skočio u plićak nakon što je istrčao nekoliko krugova oko bazena. To je manje vjerovatna verzija, jer je nemoguće da nije primijetio da ostali kupači stoje u tom dijelu bazena. Moguće je da je skokom htio da impresionira ostale zatvorenike, ali nikome nije jasno zašto je to uradio potpuno nepromišljeno – kaže izvor.

Ivanu su polomljena dva vratna pršljena i operisan je u Urgentnom centru u Beogradu.

– Od pada je ostao paralizovan. Stručni ljekarski tim Urgentnog mu je odmah poslije prijema operisao kičmu. Operacija je trajala šest sati i ulagani su maksimalni napori da sve protekne u najboljem redu.

 

(Izvor:Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com