NEVENA SE PORODILA SAMA U KOLIMA: Nakon Viktora došle su još dvije djevojčice, jedna je posebna - Volim Podgoricu

NEVENA SE PORODILA SAMA U KOLIMA: Nakon Viktora došle su još dvije djevojčice, jedna je posebna

Nevena Stevanović iz Bogatića je skoro proslavila šesti rođendan svog sina koga je donijela na svijet porodivši se u kolima na putu između dva sela.

Ona je rodila zdravog dječaka baš na dan kada su proslavljali rođendan njenog supruga i kada im je sva pažnja bila usmjerena na to da događaj prođe u najboljem redu. Međutim, iako se dolasku bebe nisu nadali tako brzo, Nevena je te večeri rodila zdravog dječaka koga su nazvali Viktor. Sve bi to bilo uobičajeno i normalno da se Nevena nije porodila u automobilu.

Ona se za Telegraf.rs prisjetila tog dana koji joj je donio veliku radost i zauvijek uljepšao život.

“Ujutru sam ustala ranije, a pošto je mužu bio rođendan spremala sam roštilj da bi isti proslavili. Počela su leđa da me žigaju, ali ja na to nisam nešto posebno obratila paznju pošto mi je termin porođaja bio zakazan za 6. maj, a tog dana je bio 23. april 2017. godine. Pravila sam roštilj i rekla mužu da imam blage kontrakcije. Pitao je da li da me vodi u bolnicu, ali nisam htjela, rekla sam mu: “Ma jok, nije to ništa, neću se danas poroditi. Ići ću u bolnicu, ali sjutra.”

Već je pao mrak i imali su goste. Kontrakcije su bile sve jače.

“Vidjela sam da više ne mogu izdržati jer su počeli sve jači bolovi. Iskreno, jedva sam se istuširala, ali uspjela sam. Ogrnula sam samo bademantil i sjela na krevet.

Međutim, tada je počela prava borba. Kako je sjela na krevet, tako joj je pukao vodenjak, beba je očigledno isplanirala da dođe ranije.

Muževljev rođak me je samo pitao: “Snajka, kad se misliš porađati”, ja sam mu rekla: “Sada”. On me pogledao, mislio je da se šalim. Suprugu sam odmah rekla: “Zovi svekra da me vozi, porodiću se, ne mogu više” – objašnjava Nevena.

Nakon deset minuta došao je i svekar i odmah su se uputili ka bolnici, ali, kako priča Nevema, već pri ulasku u drugo selo porodila se sama, bez ičije pomoći. 

“Rodila sam zdravog dječaka, stavila sam ga na grudi i umotala u svekrvinu duksericu, jer nismo ni slutili da ću se poroditi u autu. Prevezli su me do prvog Doma zdravlja i tu me hitna preuzela i odvezla u bolnicu”,  kaže ona.

Dječaku su dali ime Viktor, a ove godine je napunio šest godina i kreće u predškolsko. Kako kaže, tata je dobio najljepši poklon na svoj rođendan.

Nevena danas ima četvoro djece. Viktor ima starijeg brata i dvije mlađe sestre.

Međutim, Nevenina najmlađa ćerka se zove Petra i ima Daunov sindrom, a u maju je napunila godinu dana.

“Operisala je srce dva puta na Institutu za majku i dijete i iskreno mislila sam da će umrijeti. Funkcionišemo super, sve se može kad se hoće. Petra nam je mezimče i svi je jako volimo, nama je posebna”, kaže ova majka.

Petra Foto privatna arhiva

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com