PROIZVODIO MARIHUANU I TJERAO MALOLJETNIKA DA JE PRODAJE: Danilovgrađanin svaljuje krivicu na dječaka - Volim Podgoricu

PROIZVODIO MARIHUANU I TJERAO MALOLJETNIKA DA JE PRODAJE: Danilovgrađanin svaljuje krivicu na dječaka

Više državno tužilaštvo u Podgorici predalo je Višem sudu optužnicu protiv Danilovgrađanina D.P. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

D.P. je uhapšen 17. aprila ove godine zbog sumnje da je radi prodaje držao marihuanu (konoplju).

Maloljetni I.J. iz Danilovgrada se tereti za isto krivično djelo.

Okrivljeni je, navodno, koristio maloljetno lice I.J., staro 14 godina, da prodaje marihuanu.

Kod maloljetnika je, takođe, pronađena marihuana.

Kako navodi tužilac, okrivljeni D.P. je maloljetnom I.J. dao dva eura za autobusku kartu od Danilovgrada do Podgorice i jednu PVC kesu sa konopljom (marihuanom), neto mase 19,392 grama, kako bi je u naselju Konik prodao nepoznatom licu.

Maloljetni I.J. je, kako piše u optužnici, u unutrašnjem džepu od jakne držao pakovanje marihuane, koje su pronašli službenici Uprave policije – OB Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kod okrivljenog D.P. policija je u porodičnoj kući pronašla vagu za precizno mjerenje, a jedna vaga je pronađena i u njegovom vozilu i na njoj su, kako je saopšteno, pronađeni tragovi kokaina. Pronađeno je i 1.880 eura za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge.

Maloljetni I.J. je u svojoj odbrani naveo da živi sa roditeljima i dva brata kao podstanar, da redovno pohađa školu i da je dobar učenik.

Kazao je da su prije izvjesnog vremena okrivljeni D.P. i izvjesni N.B. u kontinuitetu počeli da ga primoravaju da radi određene poslove i da su mu prijetili da će u protivnom nauditi njemu ili njegovoj braći. Kako tvrdi, prijetnje je dobijao oko godinu dana, a možda i duže, ali nije htio da prihvati sve dok ga nekoliko dana prije hapšenja nije pozvao D.P. i rekao mu da odnese “vutru” do naselja Konik u Podgorici i preda je izvjesnom licu.

Maloljetnik je ispričao da su ga na Starom aerodromu zaustavili policajci u civilu i pitali ga da li kod sebe ima nešto nedozvoljeno, da se on u početku opirao, a na kraju im je predao kesu sa marihuanom, nakon čega je priveden u prostorije CB Podgorica. Istakao je i da se plaši da D.P. i N.B. ne naude njemu ili njegovoj braći.

Optužuje maloljetnika da mu je nudio marihuanu

Okrivljeni D.P. je u svojoj odbrani naveo da ne priznaje izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret. Naveo je da povremeno konzumira kokain i marihuanu i ispričao da su pronađene PVC kese služile za pakovanje hrane. Kako je kazao, vaga za precizno mjerenje koja je pronađena u njegovom vozilu služila mu je da mjeri kokain koji je kupovao za ličnu upotrebu, da ga prodavci ne bi prevarili.

On tvrdi da ga je maloljetni I.J. zvao i tražio da se nađu. Kad su se našli, kako je ispričao, maloljetnik mu je pokazao jednu PVC kesu sa marihuanom i ponudio mu da uzme malo za sebe, a on je uzeo količinu dovoljnu za jedan džoint. Ovaj okrivljeni tvrdi i da je novac koji je pronađen kod njega prilikom pretresa ušteđevina, koju čuva jer je ostao bez posla i da ne potiče od prodaje droge.

(Dan/VOP)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com