NIKOLIĆ: Prelazna Vlada i vanredni izbori jedino rješenje

Crna Gora je već izgubila godinu i više nema vremena pa je nužno da rasplet političke krize uslijedi što prije, kazao je za Gradski portal portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić i potvrdio da su opozicione stranke blizu dogovora o zajedničkom djelovanju.

“U parlamentarnoj opoziciji imamo nesporan konsenzus oko ključnih vrijednosti, a to su prozapadni kurs, nastavak integracije u EU, vladavina prava i antifašizam. Od parlamentarnih izbora imamo čvrstu saradnju sa našim opozicionim kolegama, a da li će ona biti formalizovana ili ne, u vidu nekog saveza, ostaje da se vidi. Ali, svakako već postoji”, rekao je Nikolić Gradskom portalu.

Podsjetio je na zajedničko saopštenje svih opozicinih partija, prije mjesec, u kojem su konstatovali da se Crna Gora nalazi u najvećoj krizi od uvođenja višestranačja i da su vanredni izbori jedino rješenje.

“Tada smo konstatovali da je, prije vanrednih parlamentarnih izbora, potrebno urediti pitanje eventualne prelazne Vlade i vjerujem da je to nešto oko čega bi moglo da se razgovara na različitim nivoima i o više modaliteta. Ali, ono što je definitivno i u što su građani imali prilike da se uvjere u prethodnih godinu je da aktuelna parlamentarna većina nije u stanju da formira efikasnu Vladu i da ekspertska, niti bilo koja druga koja bi bila proizvod ove tri koalicije na vlasti ne može da bude uspješna i funkcionalna”, zaključio je Nikolić.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com