NOVAK JOŠ DUGO OSTAJE PRVI NA SVIJETU: Đoković se bliži obaranju nezamislivog rekorda - Volim Podgoricu

NOVAK JOŠ DUGO OSTAJE PRVI NA SVIJETU: Đoković se bliži obaranju nezamislivog rekorda

Poznat je datum do kada Đoković ostaje na čelu ATP liste i sada će cilj biti obaranje rekorda za koji se donedavno smatralo da vjerovatno nikad neće biti oboren.

Novak Đoković je mogao da u pojedinim scenarijima izgubi prvo mjesto na ATP listi poslije US opena, ali to sada ostaju samo pusta maštanja ostatka svijeta.

Najbolji teniser svijeta ostaće na toj poziciji najmanje do 11. oktobra, čime će značajno produžiti svoju dominaciju svjetskim tenisom!

Ispadanje Danila Medvedeva u polufinalu mastersa u Sinsinatiju jeste donijelo skandal zbog sudaranja sa kamerom, a onda i prijetnji da će tužiti turnir.

Ipak, poraz od Andreja Ribljova donio je i lijepe vijesti za navijače Novaka Đokovića, pošto je time Beograđanin sebi obezbijedio mjesto na čelu ATP liste u najgorem slučaju do 11. oktobra 2021!

Đoković će u ponedjeljak imati 1.133 poena više od Medvedeva, pa ovaj neće moći da ga pretekne ni poslije US opena. To znači da će Đoković dočekati 341. nedjelju kao najbolji igrač svijeta i time značajno produžiti svoj boravak na čelu ATP karavana.

Đoković će povećati prednost u odnosu na prethodni rekord Federera na najmanje 31 sedmicu (Švajcarac stigao do 310 nedjelja), a približiće se i Njemici Štefi Graf, jedinoj osobi koja je duža vladala tenisom, doduše na WTA turu (377 nedjelja).

Taj rekord se donedavno smatrao nezamislivim za obaranje, ali isti je slučaj bio i sa rekordom Federera do prije nekoliko godina.

Imajući u vidu da će Medvedev poslije US opena braniti ogroman broj bodova osvojen u završnim djelovima sezona 2019. i 2020. godine, biće teško zamisliti da u finišu 2021. može da stigne do prvog mjesta na ATP listi, pa bi i Đoković mogao da narednu počne kao najbolji igrač svijeta…

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com